Iklan! Iklan! Sila Click!

14 January 2019

Amazin' Graze Yang Sangat Om Nom Nom

Sejahteralah ke atas kami...eh, kamu..

Aku kalau datang angin aku malas nak breakfast , aku hanya akan makan makanan hamster. (malas tu merangkumi ; malas nak fikir nak makan apa, malas nak pergi cari kat cafe, malas nak kunyah, malas semua sekali la pendek katanya. Dan kalau nak tahu, boleh dikatakan setiap hari aku gitu (malas) kecuali weekend.) 

Acah je. Takkan la aku nak makan makanan binatang pulak. Mesti la makanan manusia. (Kang tetiba kena saman 4 juta dengan Amazin' Graze sebab pitnah dia keluarkan makanan hamster.).


Ini sebenarnya Hazelnut Blackforest Granola, tapi berperisa coklat yang sangat-sangat chocolaty taste. Nampak ni, gambar pada bungkusan ni siap ada gambar daun limau purut, daun kelapa dan daun pandan.



Memula, Misha (jiran sebelah meja aku) yang beli di CVS Pharmacy. Aku mengecek sikit, sekali bila aku rasa, fuyyohh.. Sangatlah kena dengan 'chocolate tongue' aku ni. Sedapnyoh. Omm..Nom...nOmm... Mintak sikit lagi,.. nyom..nyom..



Tak cukup kalau makan orang punya ni. Aku beli sendiri. Aku rasa macam aku dengan Misha je la yang menghabiskan stock Hazelnut Blackforest ni kat CVS. Sebungkus harganya RM19.90. Aku makan sambil buat kerja, ala-ala makan popcorn masa tengok wayang. Punya la 'fun' buat kerja kan, sampai boleh tersama pulak feeling dia macam tengok wayang. 

Dah tu, kalau aku dengan Misha je yang asyik beli benda ni, sampai habis dah kat CVS, susah nak cari dah situ. Yang tinggal semua perisa lain. Cashier CVS Pharmacy tu kata memang perisa tu ramai orang beli. (Ohh... terperasan la rupa-rupanya aku tadi. Ingatkan aku dengan kawan aku je reti makan makanan hamster. Keke.). Banyak lagi perisa lain yang ada. Tapi yang lain aku macam takleh nak kawan dengan dia. Apatah lagi nak couple. Tapi satu lagi perisa yang selalu Misha beli, yang aku boleh la suka la sikit-sikit, ialah perisa ni;



Dah oleh sebab susah sangat dah nak dapat Hazelnut Blackforest Granola ni, kami pun skodeng laman rasmi Amazin'Graze. Kami beli kat situ je. Beberapa hari, bungkusan City Link sampai, siap hantar naik atas. Tersipu-sipu kejap hakak bila kena menganjing dengan pakcik-pakcik bawang kat ofis ni. (Biasanya kalau poslaju atau bungkusan yang sis beli online, sis kena turun bawah je. Posmen takleh naik atas. Ataupun sebenarnya posmen malas nak naik atas.). Pakcik-pakcik bawang siap tanya, "apa benda pulak ko beli ni Lyd. Siap sampai ke atas dia hantar.". Gitu je la. Takde la kena menganjing pun. Aku saje je tambah cerita nak bagi cerita aku ni sedap.  

Ni stock aku. Aku beli 4 bungkus. Sebungkuih aku dah ngap la. Tu yang aku ambik gambar kat atas tu la.



Ni stock Misha. Dia beli 4 bungkus.



Korang try la kalau berani. Granola ni sama je macam konsep granola biasa. Makan begitu saja Uncle Slocumn pun boleh, nak makan dengan susu ala-ala Captain Honey Star pun boleh. *Aku tak diet pun. Sebab tu berat aku tak makin meringan.

Amazin'Graze takde bayar aku pun dengan review aku ni. Tapi kalau ada wakil Amazin'Graze baca entry ni, belanje aku Hazelnut Blackforest 4 bungkus pun aku dah suka. Kehkeh. (Ajet-ajet macam blog femes je.)

2 comments:

  1. alamak...makanan apa ni? tak pernah dengar, lihat dan rasa. Aeon ada jual tak gamoknye ye?

    ReplyDelete
  2. macam best jer... boleh share x beli kat mana... done follow

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...