Skip to main content

Welcome To A New Journey.....

Sejahteralah ke atas kamu....

Adik ipar aku, Ina dah selamat melahirkan anak ke-3 nya pada Khamis lepas. Bayi itu adalah seorang gadis, sekuntum bunga diantara 2 ekor kumbang. Kami dengan excitednya pergi buat menyemak kat spital, siap berkelah plak tu. Hohhohhoh. Tak baik betul dah mengganggu privacy si pemberanak dengan yang diberanakkan tu. Maafkan la kami ye adik ipar.

Sesungguhanya baby ini sangat la comel.

Kecomelan yang melanda.

Aku tgk muka Luth dalam gambar ni ada jugak macam muka papa dia.

Makngoh beriya nak mengambik gambar, baby buat muka pasrah [dalam hati nyanyi lagu Erra Pajira]

Harith, Mama Harith, Luth dan Mama Luth.


Nama baby masih belum finalized. Esok lusa ada la tu namanya. Jadi itu je la kisohnyeee.... Kupai.

Comments

  1. Tahniah lyd. Dapat anak saudara baru ☺

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. eh, mana ada luth ckp gitu. mama pegang baby pun dia jeles.

      Delete
  3. Alololo...comeynya.. Tahniah buat SIL tu.. :)

    ReplyDelete
  4. comel baby tuh! congrats to your sis in law!

    ReplyDelete
  5. Tahniah kat adik ipar yang dapat baby girl. Auww, sure happy habis ni. Ada dua kumbang ngan satu munge kat rumah. Sure havoc.

    ReplyDelete
  6. Mengapa wajah Luth macam sedih saja...agaknya dia nak mama dan papanya hadiahkan dia baby baru untuk teman bermainnya tak...?

    Nak tergelak dengan perkataan 'si-pemberanak' dan 'si-beranak'.. :)

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah... Bertambah ahli baru.

    ReplyDelete
  8. ala comeynya...nk bb lagi..lyd jom preggy lg sorg hehehe

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah.
    cucu sulung perempuan le ni :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Saper komen, dia best!

Popular posts from this blog

Bolehkah Wanita Hamil Menggunakan Minyak Panas Atau Minyak Angin?

Sejahteralah ke atas kamu.. Pernah sewaktu mengandungkan Luth dulu, aku minta minyak panas di klinik untuk sapu pada pinggang aku yang sakit kerana dah semakin sarat. Semasa aku ingin mengambil minyak tersebut di kaunter ubat, nurse yang bertugas tu pesan kepada aku, pompuan mengandung tak boleh pakai minyak panas terutamanya yang berwarna hijau. Takut nanti anak jadi hijau. Aku tak sure dia cakap betul-betul ke memain. Tapi muka dia serius dan katanya lagi, itu mak dia yang pesan. Aku dah take note la kat situ pasal minyak panas ni. Tapi pasal warna hijau tu, ada kena mengena ke? Heheh. Tak pernah pulak aku jumpa manusia berkulit hijau melainkan Incredible Hulk. Wanita mengandung memang selalu la akan rasa sakit-sakit pinggang, sakit tulang punggung, bisa-bisa kaki, rasa lenguh badan dan rasa tidak selesa pada perut mungkin sebab perut bergas atau kita biasa panggil angin. Itu sebahagian je aku bagi contoh penyakit yang ibu mengandung alami.  Biasanya bila rasa sakit

Pasal Ayam Pun Nak Berkira

Sejahteralah ke atas kamu... Saya ni banyak kerenah. Ada benda-benda yang saya memang sangat berkira padahal benda tu benda remeh je. Contohnya kalau makan ayam goreng di KFC,  saya mesti akan request bahagian ayam ' wing ' dan 'rib ' kat kaunter KFC tu. Sebab part ayam yang saya suka hanya part dada dan ke atas je. Wing tu semua tau la adalah kepak ayam bukan kepak biri-biri . Rib plak saya tau ramai yang tak biasa guna perkataan rusuk tu. Saya ni, kalau dapat bahagian ayam yang saya tak suka, saya boleh badmood 44 hari. Sama jugak kalau makan kat restoren biasa. Kalau mula-mula saya nak makan ayam, tetiba tengok ketul-ketul ayam yang tinggal tu semua part yang daging lembik, saya sanggup tukar makan ikan. Saya tau ramai yang suka part pinggul ayam sebab dagingnya lembut dan rasa ayam lebih terasa kat bahagian situ. Bukan la takleh makan terus. Cuma kurang suka je. Yang penting ayam tetap ayam. Ye tak.  Korang jangan le kata saya berlagak + memilih + cerewet w

Panduan Memilih Buah Oren - Hanya Untuk Orang-orang Yang Belum Tahu

Sejahteralah ke atas kamu... Jika membeli buah oren sama ada untuk dibuat jus atau untuk dimakan begitu sahaja, pasti akan terasa berangin je seluruh badan apabila buah oren yg dibeli tersebut rasanya masam, betul tak? Ada orang kata oren Sunkist manis[*hanya sekadar memberi satu contoh]. Tapi kenapa kalau kita beli oren Sunkist, tak pernahnya nak manis. Kadang-kadang je manis, dan selalunya bapakkkk le masam. Why? Adakah salah Sunkist? Bagaimana nak tahu buah oren itu manis atau masam sebelum kita membayar harganya dan bawa pulang ke rumah dan makan kemudian terperanjat sampai bersimpul gigi sebab terlampau masam buah oren itu? Sebenarnya kalau nak pilih oren yang manis dan sedap dimakan, bukan dilihat pada jenama buah oren itu. Sunkist itu hanyalah jenama. Tapi yang membezakan tahap kemanisan buah oren adalah JENISnya. Tidak kiralah sama ada jenama buah oren itu Sunkist, Blue Field, King B, King Crown atau Tat Sing [eh, Tat Sing tu jenama selipor Jepun.], yang penting sila pastikan