Skip to main content

Adakah Kamu Merasa Loya Seperti Yang Saya Rasa?

Sejahteralah ke atas kamu yang membaca blog ini....

Pernah dengar kan pasal KPop atau nama dalam surat beranaknya ialah Korea-Pop. Mereka ni mempertaruhkan bakat nyanyian[yg aku pun tak sure la best ke tak bcoz i'am not a big fan of KPop juga selain Megan Fox], rupa yang cantik bagi pompuan dan kacak bagi lelaki serta bakat tarian yang kalau kita tengok, bleh ternganga mulut then kena tampor dgn mak sebab airliur menitik ke karpet nanti payoh nak cuci. Contoh-contoh KPop yg popular di seluruh dunia*[hanya memberi beberapa contoh];

1. Girls Generation.
2. WOnder Girls
3. Beast
4. Super Junior


Mereka ni, kalau berpakaian memang dedah-dedah punya. Yang pompuan pakai skirt pendek tak hingat. Yang lelaki plak pemalas kemain. Nak butangkan baju pun malas. Kalau malas sangat meh akak tolong butangkan nak? Meh sini meh... Tapi lantak mereka la nak seksi ke hapa, mereka bukan Islam pun. Semua benda mereka boleh langgar. Lagipun mereka tinggal di Korea. Mungkin budaya mereka suka dengan syekshi-syekshi, apa kita nak kisah...

TAPI.... adoi..... Potong sungguh bila keluar plak KPop versi Malaysia yang lebih elok kita bagi nama MPop. Supaya tak berselirat otak.

Kalau ini Girl Generation;
Dan ini pula Wonder Girls

Maka ini adalah..... Gula Gula... Owh.. Sho Shweetttttt....




Muahahahahaa... Kelakar.. Kelakar... Dah la pendek-pendek. Kaki plak gemuk-gemuk je. Pastu beriya pakai high boots[takde la high sgt. Maybe knee boots kot nama dia]. Giler ke apa? Kat Malaysia bukannya ada musim winter ko nak pakai boots pun. Kalau nak bandingkan dengan Wonder Girls.. Kaki mereka panjang, pastu slim je. Then ketinggian pun hampir sama so nampak la sekata skit. Nyaman je mata memandang.



Belum habis lagi... Cuba kita tengok yang lelaki plak...

Kalau ini Super Junior;


Dan ini pula Beast


Maka... ini pula adalah... 24:7 kumpulan MPop Malaysia... [Kalau bayi tengok muka mereka ni boleh menangis dari pagi sampai ke malam.]. Dah la airmuka sorang-sorang menakutkan, cara berpakaian pun nampak macam goli-den je. Rambut la, mekap lagi. Aiii.. Musibah... Musibah. Tolong la buat sesuatu utk mereka.



Pastu ni plak kumpulan VIP, anak didik kumpulan KRU. [Maklumat ini aku ambil daripada blog yg aku dah tak ingat dah apa nama dia. ]. Ada tinggi, ada rendah. Nampak macam penghuni Hutan Sepilok je. Seriyes.

Tapi... bagi mereka, mereka dah awesome habis la ni... So, kita nak cakap apa lagi kan? Ikut suka korang lah. Itu baru gambar. Belum tengok video mereka buat performance lagi [cari le kat YouTube, banyak]. Memang rasa mcm loya nak muntah atas kepala penghuni Hutan Sepilok. Bluweekkk...

Comments

  1. ada2.. sakit mata je tgk depa nih.. minat K-pop made in korea jerk... celup2.. ni mmg x layan...huhu

    ReplyDelete
  2. heee...gula2 n max247 tuh memang dha out dah pada ratu..tapi kalo yang VIP ni, pada Ratua da potensi lah skit..cume dorang kena pandai lah tarik peminat, n jgn jadi too much of korean wannabees.. lain2 org lain citarasa kan :)

    ReplyDelete
  3. hahaha boleh pengsan,sekurang2nya seminggu baru sedar balik..apa pon org malaysia nak buiat,biarlah betul2 skit,biarlah serius,kalau btul2 n serius, pasti ada yang mendukung dari belakang termasuk lah saya hehehe tp kalau cam skrg ni..memang sakit tulang belakang la nak mendukung kekekeh

    ReplyDelete
  4. kenapa ko bg aku nampak gambar diorang ni!!! nak muntah..hahahaahah

    ReplyDelete

Post a Comment

Saper komen, dia best!

Popular posts from this blog

Bolehkah Wanita Hamil Menggunakan Minyak Panas Atau Minyak Angin?

Sejahteralah ke atas kamu.. Pernah sewaktu mengandungkan Luth dulu, aku minta minyak panas di klinik untuk sapu pada pinggang aku yang sakit kerana dah semakin sarat. Semasa aku ingin mengambil minyak tersebut di kaunter ubat, nurse yang bertugas tu pesan kepada aku, pompuan mengandung tak boleh pakai minyak panas terutamanya yang berwarna hijau. Takut nanti anak jadi hijau. Aku tak sure dia cakap betul-betul ke memain. Tapi muka dia serius dan katanya lagi, itu mak dia yang pesan. Aku dah take note la kat situ pasal minyak panas ni. Tapi pasal warna hijau tu, ada kena mengena ke? Heheh. Tak pernah pulak aku jumpa manusia berkulit hijau melainkan Incredible Hulk. Wanita mengandung memang selalu la akan rasa sakit-sakit pinggang, sakit tulang punggung, bisa-bisa kaki, rasa lenguh badan dan rasa tidak selesa pada perut mungkin sebab perut bergas atau kita biasa panggil angin. Itu sebahagian je aku bagi contoh penyakit yang ibu mengandung alami.  Biasanya bila rasa sakit

Pasal Ayam Pun Nak Berkira

Sejahteralah ke atas kamu... Saya ni banyak kerenah. Ada benda-benda yang saya memang sangat berkira padahal benda tu benda remeh je. Contohnya kalau makan ayam goreng di KFC,  saya mesti akan request bahagian ayam ' wing ' dan 'rib ' kat kaunter KFC tu. Sebab part ayam yang saya suka hanya part dada dan ke atas je. Wing tu semua tau la adalah kepak ayam bukan kepak biri-biri . Rib plak saya tau ramai yang tak biasa guna perkataan rusuk tu. Saya ni, kalau dapat bahagian ayam yang saya tak suka, saya boleh badmood 44 hari. Sama jugak kalau makan kat restoren biasa. Kalau mula-mula saya nak makan ayam, tetiba tengok ketul-ketul ayam yang tinggal tu semua part yang daging lembik, saya sanggup tukar makan ikan. Saya tau ramai yang suka part pinggul ayam sebab dagingnya lembut dan rasa ayam lebih terasa kat bahagian situ. Bukan la takleh makan terus. Cuma kurang suka je. Yang penting ayam tetap ayam. Ye tak.  Korang jangan le kata saya berlagak + memilih + cerewet w

Panduan Memilih Buah Oren - Hanya Untuk Orang-orang Yang Belum Tahu

Sejahteralah ke atas kamu... Jika membeli buah oren sama ada untuk dibuat jus atau untuk dimakan begitu sahaja, pasti akan terasa berangin je seluruh badan apabila buah oren yg dibeli tersebut rasanya masam, betul tak? Ada orang kata oren Sunkist manis[*hanya sekadar memberi satu contoh]. Tapi kenapa kalau kita beli oren Sunkist, tak pernahnya nak manis. Kadang-kadang je manis, dan selalunya bapakkkk le masam. Why? Adakah salah Sunkist? Bagaimana nak tahu buah oren itu manis atau masam sebelum kita membayar harganya dan bawa pulang ke rumah dan makan kemudian terperanjat sampai bersimpul gigi sebab terlampau masam buah oren itu? Sebenarnya kalau nak pilih oren yang manis dan sedap dimakan, bukan dilihat pada jenama buah oren itu. Sunkist itu hanyalah jenama. Tapi yang membezakan tahap kemanisan buah oren adalah JENISnya. Tidak kiralah sama ada jenama buah oren itu Sunkist, Blue Field, King B, King Crown atau Tat Sing [eh, Tat Sing tu jenama selipor Jepun.], yang penting sila pastikan