Iklan! Iklan! Sila Click!

15 September 2011

Blog Impianku Dalam Mimpiku

Sejahteralah ke atas kamu...

Amboi... Nama tajuk blog dia... Puitis boleh tahan. Boleh lawan Eddie Hamid macam ni. Hihi.. Kidding yooo... Saya nak review blog En Top Imagine ni. Sebab saya perasan beliau pernah komen kat salah satu entry saya tentang blog yang ini dan tanya pendapat saya tentang blog beliau. Walaupun tidak wajib utk dijawab, tapi suka jugak nak jawab. So, sesape nak saya review blog dia, bleh bagi suggestion. Nanti saya akan skodeng blog kamu pula dan bagi komen yang baik-baik saje. ;)

Mula-mula masuk blog ini, saya dapat loading dengan cepat. Contents semua keluar dengan lajunya. Ini bermakna... Blog dia tak berat. Tak banyak widget, tak banyak application so bermakna bagus. Lepas dah loading dgn lajunya iteww... terus nampak header dia dengan gambar seorang lelaki yang sedang tidur @ tertidur sebab kepenatan @ pengsan di atas kerusi sambil letak sunglasses kat dahi. Penat nampak dik? Tido waktu ofis ke tu? Haha.

Layout dan design dia semua ok. Kemas. Senang nak baca. Font jelas. Tak kecik sangat dan tak besar sangat. Just nice.

Tiba ke bab entries dia plak. Setakat ni, sejak saya follow blog Top Imagine ni, saya pasti akan baca setiap update terbaru di blog dia walaupun hanya Wordless Wednesday. Itu menunjukkan topik atau entry yang dia buat biasanya menarik utk saya baca. Dia ni pandai attract pembaca dengan topik-topik hangat tentang lelaki dan wanita. Pastu nampak gayanya dia ni seorang yang prihatin, contohnya entry tentang berapa lama pompuan mandi. Lagi, dia ni seorang yang berfikir tentang hal-hal harian yang kecil tapi semua orang tau seperti pusat dalam dan pusat tak dalam, pompuan yang tak kisah kena pegang dgn bapok dan lain-lain. Maksudnya dia boleh membangkitkan persoalan yang orang lain terfikir tapi secara sekali imbas je, atau mungkin tak penah fikir langsung.

Bahasa yg digunakan pun santai dan tidak terlampau berat serta gaya penulisan yang semakin dibaca semakin nak tau pastu rasa nak komen.

Yang paling cool dan bukan semua blogger ada sifat ni ialah, dia ni tiap2 hari update blog dia. So, rajin la saya melawat blog dia sebab saya mmg akan lawat setiap entry baru di blog saya followed.

So, itu je la kot. Semoga terus menulis dan mengembangkan bakat menulis disamping mengembangkan badan. Good luck dik.

3 comments:

  1. dh tgk blog beliau...nmpk simple. tp byk entry yg menarik utk dibaca

    ReplyDelete
  2. huhu.. alamk.. akak tu review blog kita la :).. haha.. malunye... haha.. saya nye entry sume yang bengong2 je kak.. xde yg menarik pon.. btw... thankz ye kak :)

    ReplyDelete
  3. hehe..bertuah yg kena review..
    mengembangkan bakat menulis akak nak ..mengembangkan badan tak moooooo...

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...