Iklan! Iklan! Sila Click!

11 August 2014

Dress Untuk Nurhasyifa

Sejahteralah ke atas kamu....


Mata aku rabak hari ni. Malam tadi tidur kul 3 pagi. Dok menjahitkan baju dress guna kain batik jawa untuk Nurhasyifa, anak buah aku. Padahalnya macam la urgent sangat Syifa nak pakai baju tu. Takde desperate pon nak pakai, cuma Moksu dia ni je yang desperate nak baju tu cepat siap. Sebab moksu ni memang bangsa tak reti sabo nak tengok result dia. 

Aku makin semangat menjahit bila tengok hasil dia boleh la tahan. Kalau aku berlatih lagi then tambah skill pastu improve lagi mutu jahitan, aku dah boleh jual baju ni, buka butik baby apparels then boleh setaraf dengan Poney. Cuma nak tunggu skill bertambah tu, selow le siket. Huuuu nangis kuar belon ikut idung. [Amboi, berangan free of charge.]


*ni project bersama-sama member ofis, MekJan. Dia yang nak jahit dress untuk anak dara dia, aku tumpang je kain batik jawa ni. Oleh sebab anak sedara pompuan aku yang kecik hanya Syifa sorang je, so rezeki dia la. Anak sedara belah husband ada, tapi baby lagi. Tunggu dah besar skit siap la korang aku buat baju kat korang ye bebudaks.

11 comments:

  1. cantiknya.. kak klu saya nak tempah bju utk saya pakai kt akak leh la dok?.. hehe leh la ye... ^_^

    ReplyDelete
  2. CAntik. Nampak kemas. Nak tempah dress untuk anak daraku boleh dah lah ni lyd ☺☺

    ReplyDelete
  3. Visi dah ada tu..bagus...teruskan..
    Saya doakan moga satu hari nanti awak boleh bukak butik dress kanak2 sendiri..:)
    Kita kena berjihad bisnes..itu sunah Rasul SAW :)

    ReplyDelete
  4. Nanti lepas ni boleh try jahit guna kain pelikat pula, mungkin hasilnya unik dan awesome....

    ReplyDelete
  5. rajin melampau2 dah ni..boleh la buat lepas tu jual kat fb..heheh

    ReplyDelete
  6. Lawanya lyd..nak tempah ambik x..hahaha

    ReplyDelete
  7. Batik jawa macam dari indonesia ni memang cantik Saya minat dengan design macam ni walaupun klasik.

    ReplyDelete
  8. Kira by tahun depan raya dah jadi tailor berjayalah ni, Lyd. Doa tu bukan mengejek tau :)

    Nampak cun je dress ni. Maklumlah nak komen sungguh-sungguh, ambe ni mmg buta huruf bab-bab menjahit ni. Nak jahit butang seluar anak pun gi kedai. Pasrah jelah anak dapat mak macam nikan...

    ReplyDelete
  9. Kretionya mok su dia.. untungla lyd.. dh mcm2 blh buat ni..leh wak bisness ni

    ReplyDelete
  10. anak pompuan ni mmg mcm2 baju pun blh pakai. kalau anak lelaki ni sepesen je.

    ReplyDelete
  11. berangan tak salah lyd.dr angan angan jadi kenyataan. aamiin :)

    entry selepas 7/8 smua autopublish
    kalau ikut due 7/8 tp turun tanda 9/8
    so sesiap susun entry utk di autopublish.hihi

    kalau tbuka blog tgk komen, ada lbh nasa bls la kjap. selebihnya sambil bertungku terus hanyut.hahaa.

    set tanamera mmg best.blm guna skrub dia lagi.ramai ckp scrub dia best.ni yg x sabar nk guna ni.

    benkung tanamera pon selesa dipakai.
    sy nasib le cik abe tlg pakaikan.kalau sndiri pakai mmg bercinta le jawabnya.

    vco dia saya punya mmg licin saya kerjakan. best.minum pon sodap..

    mmg pon.pad maternity tebal. x selesa bila pakai.

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...