Iklan! Iklan! Sila Click!

27 February 2014

Tarian Singa Di Sungai Lembing Sempena Tahun Baru Cina

Sejahteralah ke atas kamu....

Ni cerita basi. Kebetulan waktu aku balik kampung masa raya cina yang lepas, aku pegi pasar pagi kat pekan Sungai Lembing, ada tarian singa kat salah sebuah kedai kat situ. Aku pun otometik jadi mamarazi amatur.

Gambar ada sikit je. Sebab aku rekod video. Sape nak tengok boleh tengok channel aku no kat YouTube. [Ehehe... macam la orang minat sangat nak tengok tarian singa yang beriya sangat aku promote ni. Saje je aku share, kot-kot la ada anak2 yang nak buat keja khusus untuk subjek pendidikan moral ke kat skolah].







11 comments:

  1. tiap tahun compny sy kerja ada tarian singa. tahun ni x ambil pot sgt..batuk, x larat. cuma tgok dia pusing2 kat smua meja kami..
    ambil luck kepercayaan diaorang

    ReplyDelete
  2. Hari itu tengok tarian singa di tempat saya. Tarian singa pun dah multi-racial sekarang, bukan Cina, termasuk Melayu dah ada yang jadi penarinya. Ia perkembangan bagus untuk masyarakat berbilang kaum Malaysia.

    ReplyDelete
  3. seronok juga tengok tarian cina ni...tp kena tahan telinga juga.

    ReplyDelete
  4. part paling best bila singa tu bukak mulut ambik angpow! hahaha

    ReplyDelete
  5. Lyd...bkn awakla..hehe..xd isu pun apa yg awak ckp..adala org tu suka ckp bnda yg dia xthu..hehe

    ReplyDelete
  6. ade skli masa zam g gunting rmbt kat satu saloon ni, penari2 tarian singa ni masuk & buat persembahan dlm kedai...

    ReplyDelete
  7. wusihh main sembur2 api lagi kau, ker apa tu? Maaf tak leh nak click bideo time JJ duk sebelah ni, once dia nampak jer utube, mula la nnt dia request katun2 dia.

    ReplyDelete
  8. Lama btul tak tgk tarian naga nie..dulu ms kerja ngan cina adelah jugak bau2 kemenyan n tarian naga gini..kat sini tak celebrate sangatsbbkurang cina..

    ReplyDelete
  9. Pergh akk dgn anak yg no 3 tu suka sgt tgk tarian naga. Klw cny tu mmg sanggup la terjah rumah rumah cina kat sini semata mata nak tgk tarian naga ni. Pg midvalley tu wajib la tip tiap tahun klw cny.

    ReplyDelete
  10. Lyd, apasal kurus pulak si singa ni dalam gambar? Wah, ambil gambar dari belakang dah terasa seksi lak tukang ketuk gendang tu... Anak saya si Abang yang besar tu siap takut bila dengar dung, dung, cheng ni ....jauh larinya. Tak puas hati Mommynya nak tengok. Mommynya kalau tengok benda cam ni ada jakun sikit, yalah lama dok obersi :)

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...