Iklan! Iklan! Sila Click!

27 December 2013

Taman Tema 20th Century Fox Di Genting

Sejahteralah ke atas kamu...

Adakah aku sepatutnya bangga bila pengeluar felem Hollywood, 20th Century Fox akan membina taman tema pertama mereka di Genting? Atau patutkah aku rasa risau dengan racun duniawi tu melekakan ramai rakyat Malaysia?

Sebelum ni, Disney dan Universal Studio dah ada taman tema sendiri. Maka 20th Century Fox pun tanpa segan silu, nak buat taman tema mereka juga. Persoalannya, kenapa dalam banyak-banyak tempat dalam dunia ni.... Malaysia jugak yang dipilihnya? Kat Pahang plak tu. Mungkinkah kerana Malaysia adalah negara yang paling 'selamat' untuk para pengunjung asing datang melawat?

Aku masih lagi takde idea nak tulis entry baru. Mueheheh.. Peace.

Kalau nak tau lebih lanjut pasal ni, boleh click ke Yahoo News ni :

Taman tema Hollywood bakal dibuka di Genting Highlands

14 comments:

  1. emmm... genting kan tak semua orang boleh "kacau"

    biasa lettew...

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum lyd...oh yer ke mama pun baru tahu...:)

    ReplyDelete
  3. alahai. ntah nak ckp. sronok ke sedey ni erkk?

    ReplyDelete
  4. ooo...ini projek besarnya,patutlah Genting ditutup sementara ye..hmmm...binalah sebesar mana pun impian namun terserah kepada individu untuk menggapainya atau tidak...Pahang Darul Makmur...

    ReplyDelete
  5. Century fox nie takder taman tema kat tempat lain lg ker lyd?

    ReplyDelete
  6. mungkin... sy pun tiada idea nk komen entry ni.. hehe

    ReplyDelete
  7. Bgs! Atas bukit lak tu, kan? Adalah sebabnya tu.....apa2 jadik pun, adalah sebabnya tu. Tunggu jelah...

    =(

    ReplyDelete
  8. Saya takut nak ke Genting sekarang....banyak sangat accident!!

    ReplyDelete
  9. Betul tu...kenapa Malaysia?...
    Salam dari Bunda dan jumpa lagi tahun depan..InsyaAllah..

    ReplyDelete
  10. konon nyer nak tarik lebih ramai pelancong ke malaysia.

    ReplyDelete
  11. Korg da kenapa ckp "kenapa kat Malaysia?"² ,.diorg buat kat Malaysia sbb bagi diorg Malaysia tmpt pelancongan terbaik! That's why! Patutnya korg bangga! Bukan nak memghina! Nila masanya Malaysia untuk jadik tumpuan dunia, Adui,, pliss la Malaysian...kalau ade org nak majukan Malaysia pliss hargai n sokong! Jgn pikiran sempit!

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...