Iklan! Iklan! Sila Click!

11 October 2013

Wordfull Friday

Sejahteralah ke atas kamu....

 


Haku sentap mengkarung kejap baca komen pakcik kambing ni. Selama ni aku hanya fikir pengorbanan aku sebagai mama je. Sekurang-kurangnya aku memilih untuk berkorban. Sedangkan Luth tidak pernah diberi pilihan pun untuk dia ditinggalkan di rumah pengasuh sewaktu aku bekerja. Luth, mekasih Luth. Mama terharu dengan pengorbanan Luth. 

16 comments:

  1. Betul kata pak kambing tu lyd..sy setuju..sebabnya kalaulah gaji isteri tuh stakat rm1000 baiklah dok umah jg sendiri anak2 tuh, dah takyah beli susu, byr pengasuh..kerja2 umah pun semua blh buat sendiri ..anak lg terjamin...tp demi kehidupan lebih selesa kan sian anak2 kecil terpaksa berkorban..:)

    ReplyDelete
  2. Adoilah....sayu lak baca komen pakcik kambing atas nun. Sedihnya....sy ni klu dibagi pilihan, la ni gak nak benti n jaga Aydin tu. Sobss...sobss...

    ReplyDelete
  3. sentap jugek..tu yang sedang mengumpul duti jadi jutawan pasni leh benti keja..hehehehe..huhuhu...wawawawa..sadiskan?

    ReplyDelete
  4. sentap...kengkadang tggl anak kat pengasuh rasa sayu je nak tinggal w/pn tgk zharif sengih sampai tinge melambai mama dia pergi keje huhu

    ReplyDelete
  5. surrounding kita dah macam tu.. itu yg payahnya.. kalau kat luar esp middle east mostly perempuan just duduk rumah. sang lelaki yg cari duit. tapi bukan masyarakat kita..

    ALHAMDULILAH since berhenti kerja 2001 dan kerja sendiri, anak2 more to me.. but still kena kerja.. fitrah perempuan Malaysia.. tak boleh tka ada duit dlm tangan. heeee.. gatai nak shopping je..

    ReplyDelete
  6. Nasib baik belum kawin lagi. Keluarkan la ayat2 sentap mu itu lagi. Haha

    ReplyDelete
  7. assalam..
    kalau tak di tinggalkan dengan pengasuh, naktinggal kat mana? sekurang2 nya kita dah cari yang terbaik untuk anak kita walaupun terpaksa berpisah sementara untuk bekerja.. kalau la kanggaroo leh la sorok anak kat poket depan perut..

    ReplyDelete
  8. betul tu LyD... kdg kita lupa pengorbanan anak2 kita juga tanpa sedar kan !

    ReplyDelete
  9. adoi...menusuk ke hati, terus terbayang wajah anak2.. :(

    ReplyDelete
  10. Keadaan memaksa. Harap2 nya Malaysia semakin maju supaya dapat kembali kepada cara Islam, dimana institusi kekeluargaan diberi kepentingan, supaya ibu2 dapat cuti bersalin lebih lama, supaya masyarakat tidak tersepit dalam membanting tulang dan berkorban masa hanya untuk keuntungan individu tertentu sahaja, dan juga supaya kos pembelajaran tidak terlalu tinggi sehingga membebankan banyak anak muda sehingga ke tua.

    ReplyDelete
  11. Saya pun terharu membaca artikel ni..

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah,saya bersyukur,disam[ping dapat membantu menambah pendapatan keluarga,saya juga dapat menjalankan tanggunggjawab sebagai ibu dan isteri...untung juga jadi pengasuh budak di rumah sendiri kan...kita bebas menetap masa sendiri...

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...