Iklan! Iklan! Sila Click!

25 October 2013

Plan Minggu Ini

Sejahteralah Ke Atas Kamu..

Weekend adalah hari yang dinanti-nantikan oleh aku, bahkan semua orang yang bekerja juga kot. Banyak benda aku nak buat hujung minggu ni.

Ketama - Jahit Blanket/Alas Baby
Untuk adik ipar aku Ninee. Dia nak bersalin dah sedikit masa lagi. Aku suka kalau dapat beri sesuatu yang aku jahit sendiri berbanding yang aku beli je, walaupun aku tak tau le dia suka ke tak terima hasil jahitan lintang pukang aku tu nanti.

Kedua - Nak Buat Beg Untuk BreastPump Spectra. 
Kalau beli lagi senang, tapi aku suka kalau aku dapat design sendiri beg tu ikut kesesuaian keperluan aku. Lagipun aku suka konsep 'the one and only in the whole world'. Ada satu je dalam dunia. Walaupun buruk of cos. Hehehe... 

Ketiga - Nak Tido Berkubang Depan TV
Seronoknya bentang Sport Toto depan TV. Alas dengan blanket, berkubang le 3 beranak depan TV sepanjang hari, bangun pun untuk mandi, solat, masak, makan dan rutin asas. Memang loafing dan santai gile khinz.

Keempat - Photoshoot Lagi!!!
Nak ambil gambar Luth pakai diaper Huggies Pants plak. Tapi yang ni tak perlu pergi luar rumah. Boleh buat indoor saje. So, jimat peluh. Lemak pula boleh la terus berdegil tinggal dalam kulit aku. Nanti kalo gambar cantik aku share le, kalo buruk, aku tak share.

Itu antara perkara-perkara pokok aktiviti untuk minggu ini. Perkara-perkara ranting seperti nak shopping barang2 asas Luth[baby bath, shampoo, poda [baby powder], wet tissue dan so on] atau nak beli lauk stok minggu depan kat pasar malam atau perkara2 seumpamanya yang lain, tak perlu disenarai ringkas di sini. Mari kita tunggu hasilnya Isnin depan sama ada semua yang aku senaraikan kat atas ni will be completed ke tak nanti. Tunggu je la ye. 

Maka, hari ini, bermula petang ni, sampai umah kang pulun la siapkan semua laundry, lipat baju, kemas baju, basuh baju, sidai baju, prepare beg skolah Luth utk minggu depan dengan botol susu yang semua dah bersih utk kegunaan Isnin depan.

41 comments:

  1. Bestnyer pandai jahit sendiri, tp betul la, klau bg dengan hasil sendiri lagi puas hati kan :)


    p/s: Lyd, yg CPUV tu maksud myra untuk tahun 2013 myra dpt BE untuk ke 24 dan ke 25.. Bukan yg muncul serentak dalam 1 masa ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul MJ, puashati sgt dpt buat sendiri.

      Mekasih diatas information ni MJ. Sangat hargainya.,

      Delete
  2. kira byk aktiviti sis .tu.. memenuhi masa lapang..bagus

    ReplyDelete
  3. manusia merancang bagai nak rak, tapi at the end. Allah s.w.t juga tentukan. moga dipermudahkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul CN. At the end, Allah jualah yg tentukan.

      Delete
  4. buat pelan2..insyaallah boleh..sy pun dah start suka dengan jahit menjahit ni.. seronok walau hasilnya x segah mana..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah buat kyo. Mmg pelan2 je yg mampu. Banyak gangguan nak fokus je mengadap. heheh. Kongsi la kyo. Dah lama awk tak update blog.

      Delete
  5. Banyak plan yer lyd. Smoga dipermudahkan olehNYA.

    ReplyDelete
  6. selamat berhujung minggu.. yang pastinya yang ketiga tu saya buat gak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... sama le kita. ramai geng suka bentang toto depan tv rupanya.

      Delete
  7. baru dok berangan nak menjahit balik.. nak jahit cadar la kunon.. tp entah kenapa dok rasa masa full je semedang. kahkah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnti kalau tak sempat nak jahit cadar, beli je dgn saya. Hahahaha. sempat plak aku promote.

      Delete
  8. Plan yg paling best di hujung minggu ialah bila dpt bentang toto dan lepak depan TV. JR jarang2 berpeluang buat begitu kerana hujung minggulah masa utk pergi market, bersihkan rumah, melawat sedara mara dll....

    ReplyDelete
    Replies
    1. JR org penting, mesti banyak urusan yang perlu diselesaikan betul tak. seba tu dh takleh nak berkubang tu.

      Delete
  9. banyak aktiviti.. kitorang lak takde aktiviti bebas.. cuma aktiviti dalam rumah.. esok nak buat biskut utk fiyya.. sbb biskut yg di beli tu cam fiyya dah jemu sangat.. so mak kena turun padang baking biskut sendiri.. heheheh.. :) lain-lain takdo.. cuma makan tido je lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh.... buat sendiri biskut utik fiyya. Itu pun kira plan juga. Bestnya fiyya. Nanti nak oder. heheh.

      Delete
  10. Banyak perancangan, yang ketama tu I suka ;) hehehe

    eh I kan selalu kena gelak ngan papa JJ sebab I suka buat balut2 hias2 sendiri, upcycle barang kekdahnya. Satu tempat sudip senduk i pakai tin kosong letak kaki suar jeans yg I potong tu kan, dia bantai gelak.Dia cakap kat kedai baper hengget jer kau nak beli bekas sudip tu. Dia tak faham sentimen kat sini hahahha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I pun paling suka yg ketama. Heheh... tak sentimental la papa jj ni. Tapi kita puashati kan dpt buat sendiri benda yang selalunya org beli.

      Delete
    2. Sangat puas hati, buruk di mata orang, seni di mata ku. Muahahah tapi I risau takut jadi hoarder pulak nnt, semua pun nak simpan nak recycle. Huhuhu

      Delete
  11. akak pandai jahit ek.. untungnye.. lady lgsg x reti.. rugi :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana bleh ckp gitu lady. mesti ada benda yg akak tak reti buat dan lady reti. Amik gmbr cantik2 maybe?

      Delete
  12. Bnyaknya aktvti yg nak dibuat..semoga semuanya berjalan sprti yg dirancangkan...

    ReplyDelete
  13. pandai menjahit untuNg ler.Mcm ciksu ni kena la juga membeli..

    harap2 cntik la sbb nak tgk jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. menjahit pun gitu2 je ciksu. Tak pandai mana pun. Hentam saja.

      Delete
  14. yg ketiga tu mmg aku dah slalu sgt buat.

    ReplyDelete
  15. rutin isteri dan ibu...

    nampak pack dan happy je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul awak. Masa lapang dah makin nipis, tapi hati banyak gumbira juga.

      Delete
  16. Time dah ada anak kecik ni, masa yang terluang memang kena gunakan betul-betul. Takut nanti, ada masa-masa yang tak terduga, mcm tetiba anak meragam, memang rosak plan jadinya. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. Selamat le anak saya ni boleh main sorang2 masa saya buat keja. Bila lapar dan nak tidur dia nangis le.

      Delete
  17. akhirnya smpt gak terjah blog lyd ni..eh,anak lyd muka macam superstar korea la..ni musti bundanya suka tgk citer korea ni..betoi dak?have a happy week lyd!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana ada la cikgu. Suka tgk citer korea pun masa bujang2 dulu je. Saya ni lagi harap anak saya muka mcm orang palestine. Hehehe. Tanak sangat dapat muka korea mata sepet. Tapi org kata yg kita tanak tu le yg dpt.

      Delete
  18. baik punya plan.. yang no 2 tu baguihler kalau ada sifat gitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh.... plan je baik... tgk le berjaya ke tak.

      Delete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...