Iklan! Iklan! Sila Click!

18 October 2013

Ikan Siakap 5 Rasa

Sejahteralah ke atas kamu...

Mat Azghul request nak makan ikan siakap 12 rasa. Aku try my best untuk tambah sebanyak mungkin rasa yang ada. Selain nenas, aku tambah jagung dan epal hijau.

Fresh ikan siakap ni beli kat pasar malam kerinchi.

Terlebih garing plak sebab aku takut nak balikkan ikan ni. Huhu.

Macam hutan dah daun ketumbar aku tabur atas tu.

Sedappppp... ceh perasan masakan sendiri sedap.
Kalau makan siakap ni 2 orang, memang puas makan. Dah la ikan tu fresh, memang sedap.

36 comments:

  1. Besar jugak nampaknya ikan tuh lyd..penuh mangkuk besar tuh..kalau 5 rasa tuh-masam, manis, masin,... apa lagi lyd? tak dpt nak imagine nie..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa lagi ummu aidan, rasa jagung dan rasa apple la. hahaha.

      Delete
  2. kalau 3 rasa pun sedappp 5 rasa lagilah sedappkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedapppp mcm rasa berkumpul sekali dlm satu lauk.

      Delete
  3. sedapnya tengok waktu2 ni... ikan tu lag igaring lagi sedap... nak2 kalo bahagian tepi tuh..

    ReplyDelete
  4. kalau ada nenas mmg sdap..

    share la resepi siakap 12 rasa tu.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama je ciksu mcm resepi 3 rasa, cuma tambah apa2 yg nk tambah.

      Delete
  5. tengah lapar tengok ni, tambah la lapar.hihi

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. tak cukup misali lg la kalo tak cukup doblas rasa.

      Delete
  7. kalau makan sorang lagi puas.haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu sudah semestinya... ratah je la takyah mkn nasik mmg sedap...

      Delete
  8. Itu namanya Ikan Siakap Pelbagai Rasa.... kakaka

    ReplyDelete
  9. kalo dpt ikan fresh memg sedap lyd....

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la, tgk ikan segar tu rasa bersemangat nk masak

      Delete
  10. Replies
    1. resepi sama je mcm resepi 3 rasa cuma tambah jagung dan apple hijau.

      Delete
  11. wah.. tengok je dah terasa sedapnya.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni trick gambar je lebih ni. Membuatkan nampak mengiurkan. Hahah.

      Delete
  12. sejak kebalakangan kak lyd suka show makanan, meleleh air lur tgk gambar kat atas..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu menunjukkan yang... akak banyak makan skrg. hahaha.

      Delete
  13. Pergh... Dah la tengah lapar time2 hujan ni. Silap timing lak masuk.

    ReplyDelete
  14. I baru keluarkan ikan siakap Jerman dari peti ais ni, berura2 nak masak rasa rasa jugak la, tapi tak mampu kot I nak rasakan12 ikan ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I pun tak cukup 12 rasa. Main campak je apa2 yg ada dlm rumah. Ikan siakap jerman mesti besar dan fresh kan.

      Delete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...