Iklan! Iklan! Sila Click!

16 March 2013

Luth

Sejahteralah ke atas kamu. Alhamdulilah saya telah selamat melahirkan seorang bayi lelaki yang mukanya sebijik macam muka saya, hidung jambu, kulit cekelat, rambut lurus. Langsung takde ikut wajah ke'arab'an Papanya. Kohkohkoh. Bayi sihat walafiat. Berat 2.8kg. Kami namakan dia LUTH BIN MOHD AZRUL. Betul2 ho liaw. Gambar nanti ye. Update guna henfon ni tak support utk upload gmbr. Akhirnya saya tahu jugak cemana rasa Sakit bersalin tu. Astagfirullah!! Memang terlampau sakit sangat. Allah Je yg tahu kenapa Dia jadikan sakit bersalin tu sesakit itu. Huwaaa. Tak mampu nak hadapi sakit tu lagi. Huuuu. Esok saya balik kampung. Ibu dan Bapak mertua ada dtg semalam. Esok sqya ikut derang balik la. So, tak Jadi la nak berpantang sorang2 dgn mat azrul. Oh ye. Saya bersalin Secara normal di ppum pada jam 6.40pagi, tarikh 14.3.2013. So, itu je la.

63 comments:

  1. Alhamdulillah..
    Rasa sakit yang akan kenangan manis satu hari nnt ;-)

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah.. tahniah kak.. dah lame xjenguk dunia blog ni.. tup2 dh meletup akk kita ni kn.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai taufiq. Welcome back to bloggers world. Terima kasih.

      Delete
  3. alhamdlillah ..tahniah lyd..tanhiah tmpang gembira..selamat berpantang & jg diri baik2 yer...

    ReplyDelete
  4. tahniah! alhamdulillah, dah selamat..

    ReplyDelete
  5. selamat berpantang lyd..
    alhamdulillah balik juga kampung awal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks cik su. Itu la, setelah dikira dari pelbagai sudut, ini la keputusan terbaik.

      Delete
  6. alhamdulillah dua-duanya sehat dan selamat. Tahniah.

    Tapi kata-kata "Rasa mcm memang Luth itu akan jadi anak tunggal la" kalau boleh tariklah balik... dulu aku cakap benda yang sama bila tengok Mama sakit bersalin... sekarang anak kami dah 13 tahun dan tiada adik.... dan selama 13 tahun itulah kami hanya dapat memandang anak orang lain yang comel-comel dengan hati yang sayu.... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noted. Opps. Tak baik ckp cenggitu kan. Saya tarik balik. Huhu. Astagfirullah. Thanks en nizam.

      Delete
  7. Alhamdulillah, tahniah dear. Wellcome Luth ;);)

    Take care dear, have fun berpantang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah awk. Lega rasanya. Thanks ye. Gonna miss JJ la nnt.

      Delete
  8. tahniah lyd..alhamdulillah semuanya selamat..

    ReplyDelete
  9. Tahniah kak Lyd.....
    semoga anaknya menjadi anak yang soleh..amin2x..

    ReplyDelete
  10. sedap nama Luth..senang nak panggil..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dik. Mmg akak dah lama teringin nk bg nama ank kami dgn nama luth. Alhamdulillah. Kesampaian jua.

      Delete
  11. Tahniah... giliran saya 2 minggu lagi... ;)

    ReplyDelete
  12. Tima kasih fnf. Selamat ber kontraksi untuk awk.

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum lyd...tahniah2 yer dah berjaya melahirkan Luth dgn selamat...:)

    ReplyDelete
  14. Maaf Lyd...baru dapat baca....tahniah Lyd!Selamat berpantang...jaga-jaga dalam pantang pun kalau tak jaga betul2 ada masa sakit juga..jangan lak langgar pantang orang-orang tua tau!...Anak lelaki kena jaga betul2 ye...hehehe...banyak lak pesanan

    ReplyDelete
  15. Tahniah!! Enjoy your new bundle of joy...for they do not stay little for long. Tahniah juga kerana adik kini bergelar seorang ibu. Sesungguhnya adik bertuah kerana tak semua orang blh melalui sakit bersalin......pahala banyak tu dear.

    ReplyDelete
  16. Tahniah.. tak sabar nk tengok gambar baby kalau boleh :)

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah semenya selamat...tahniah lyd..
    selamat jalani tempoh berpantang dgn baik...selamat bergelar mommy..

    ReplyDelete
  18. alhamdulillah...masa tgh sakit mmg rasa taknak beranak dah...esok2 bila dah sihat..tau2 dah lekat lagi satu.. :p

    ReplyDelete
  19. tahniah LyD, jaga baby baik2 dan selamat berpantang yer!

    ReplyDelete
  20. tahniah dah selamat bersalin. semoga mak ngan anak sihat2 aje. salam kenal. :)

    ReplyDelete
  21. wah..TAHNIAH LYD dan suami!
    saya pulak yg seronok.

    *sorry lmbt tau, arini baru blogging.

    ReplyDelete
  22. congrats....suka nama baby... luth... jaga diri ye.... selamat berpantang...

    ReplyDelete
  23. comel Luth... memg sebijik mcm akak... hehehe moga Luth mohd azrul menjadi anak yang soleh.. aamiin... ^-^v

    ReplyDelete
  24. assalamualaikum..
    TAHNIAHHHHHHHHH.. baby boy... semoga mak dan baby cepat sihat ye.. x sabar nak tengok baby luth yang comel itu..

    ReplyDelete
  25. alhamdulillah..tahniah lyd!!

    akhirnya selamat bergelar ibu..tahun ni boleh sambut hari ibu..yippi!!hehe..selamat berpantang,semoga ibu dan anak selamat..(^_^)

    ReplyDelete
  26. Syukur ke hadratnyer.. pantang elok-elok tau.. akak ucapkan tahniah....

    ReplyDelete
  27. alhamdulillah... tahniah... moga ibu dan anak kedua2nya sihat walafiat... selamat berpantang... :D

    ReplyDelete
  28. Alhamdulillah..Tahniah Lyd..
    sorry lama tak singgah.. baru tau hari ni...
    selamat berpantang yea.. (^_^)

    ReplyDelete
  29. Alhamdulillah...tahniah lyd...happy to hear dis news;-)

    ReplyDelete
  30. wahhh..hai Luth..jadi budak baik tau!!

    ReplyDelete
  31. tahniah Lyd..sorry lama x singgah ..anak kena kuning tak ?

    ReplyDelete
  32. Alhamdulillah...tahniah lyd. Daku ketinggalan ketapi.

    Selamat berpantang dan selamat menyusukan baby. Sedap nama baby.

    ReplyDelete
  33. alhamdulillah,,I'm from indonesia
    selamat yaa
    ^_^

    semoga jadi anak yg soleh,,aamiin

    ReplyDelete
  34. Tahniah kak! jaga kesihatan akk ya..

    ReplyDelete
  35. lyd...ciksu nak tgk pic bb :)
    cepat la upload :)

    ReplyDelete
  36. tahniahhh....happy happy and kite suka nama anak awak...elok bubuh nama pendek2ni so akan sentiasa panggil nama penuh

    ReplyDelete
  37. Alhamdulillah tahniah for ur newborn baby. selamat berpantang dan happy breastfeeding ye. take care

    Salam perkenalan dari saya yang singgah disini :)
    mommalydzar http://semuasihatselalu.blogspot.com

    ReplyDelete
  38. Tahniah akak..moga Luth jd anak yg soleh...=)

    ReplyDelete
  39. tetiba rasa nak datang sini..rindu ngan kak kot..hahaha..baby macam mana?. ok?

    ReplyDelete
  40. Tahniah kak.. nanti giliran lady lak.. smg x skt sgt sgt.. slmt berpaontang kak.. smg bby jd ank yg soleh.. sesoleh dan seindah namanya.. ameenn..

    ReplyDelete
  41. Dtg jenguk...terasa pulak lyd takde.

    ReplyDelete
  42. salam lyd..sori lmbt dtg sini.. tp dah wish kt fb kan.. tahniah ya lyd.. & selamat bpntang.. baby luth mmg comel sgt2..geram tgk & lya sgt suka nama y lyd bagikan.. mmg indah, pendek & makna y baik....

    ReplyDelete
  43. waaaa..tahniah2...walau lambat wish.hehehe....hope baby dan ibunya sihat2 selalu

    ReplyDelete
  44. Alhamdulillah. tahniah sesangat Lyd! seronoknya rasa walaopon dah terlambat sebulan baru tau. hahaha. semoga baby sihat2 selalu. dah nak habis berpantang dah kan? haha betul2 terlepas ketapi ni. huuuuuu

    ReplyDelete
  45. Salam sister..
    Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan 10% diskaun untuk tudung dan shawl dari HV collection bermula dari 22/4 ~ 30/5/2013. Tawaran ini tertakluk pada terma & syarat. Untuk details, sila baca post di blog ini.

    TQ
    HIJAB VALLEY
    http://hijab-valley.blogspot.com

    ReplyDelete
  46. as-salam lyd..

    cepat la upload pic luth..teringin nak tgk bby cute

    ReplyDelete
  47. TAHNIAH...SAYA KETINGGALAN NAMPAKNYA..HAHAH..JARANG BUKA BLOG DAH SEKARANG NIH..APAPUN TAHNIAH YE..SEDAPNYA NAMA..KALAU NAK TAU LUTH ADALH NAMA PILIHAN KEDUA YANG SAYA NAK BAGI KAT MIKHAIL DULU..TAPI TAK JADI SEBAB OPAH KATA AWAT PENDEK SANGT..JADI SAYA PANJANG KAN SIKIT JADI MIKHAIL..HAHAHAH

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...