Iklan! Iklan! Sila Click!

15 February 2013

Ketagihan

Sejahteralah ke atas kamu....

Sekarang ni saya ketagih dengan ini;

Air kedondong asam boi.
Pagi-pagi lagi dah pergi cari air ni. Tak tau arrr... Tapi tekak saya rasa mcm ni la minuman paling sedap di alam semesta buat masa ni. Yang ini memang pekat. Dia letak 4 biji kedondong, 3 ulas asam boi putih dan gula 1 setengah sudu. Harga dia RM4.00 satu cup. Sekian.


*bahye tak kalo minum air ni tiap2 hari? 

31 comments:

  1. sedap betul....terliur dah ni..4 biji kedongdong.....hmmmm....kedongdong saje pon dah terliur apetah lg air kedongdong.....

    ReplyDelete
  2. Amboii sedap nyer..
    Insya Allah tak ape2 kalau lepas tu Lyd bilas ngan air kosong 2-3 liter.. Maksud bilas disini ialah Lyd minum air kosong ye..

    ReplyDelete
  3. e e .. cam sedap jer wak,
    nak cari jugaklah...
    orang kata asam tu buat kite gastrik, ntah ler hehehe..

    ReplyDelete
  4. Air ni memang sedap.

    Lyd, saya keja kat UEM, HQ memang kat KL Sentral tapi office saya kat cyberjaya sebab keja bahagian project. Lyd keja kat area situ gak ker. Sebab kekadang saya ada juga gi HQ.

    ReplyDelete
  5. erkk..air buah kedondong+asam..apa kena ngan tekak ko ni lyd..macam masam gila je aku tngok..hahahaha

    ReplyDelete
  6. Xpernah tau plk wujudnya air spesis cmni...tapi msti rasa dia masam2 gitu tak lyd...minum masam2 ni byk2 org tua2 kata slalunya baby girl...dah scan ke lum?

    ReplyDelete
  7. salam lyd
    mesti air ni rsnya msam2 sket kan..tuh yg awak suka nar...heheh

    ReplyDelete
  8. keliling rumah akak kat kampung banyak buah kedondongni.. orang kampung akak panggil buahni buah amra... dulu orang pasar malam memang beli buahni kat rumah akak..

    ReplyDelete
  9. air kedondong nie xpe kot..yg sy xpasti, org kat sini selalu pesan kalo dh 8/9 bulan nie jgn kerap minum ais, nti baby lahir besar.

    ReplyDelete
  10. Kikin : Sedap awk. kalo buat sendiri mesti lagi sedap.

    Mama Vogue : 2,3 liter ke air kosong? Mak aihh... banyak tu. Bertambah air ketuban kang.

    Nita : Ada jugak dengar pasal asam tu. Tapi tak tau le. Sebab saya mmg dah sedia ada gastrik.

    fiza : Haa.. kalo pegi HQ, bleh la try air kedondong ni kat Sooka Sentral.

    YM Bundle : Mana ada masam la. Kedondong rasa dia lemak2 je. Tak masam sangat. Ko try la skali. Hehe.

    Izzah : Air ni tak selalu ada kat kedai. Tapi dah agak lama jugak. Ye ke kalo makan masam baby girl? Yey!! Boleh buat gaun sendiri kat anak. Hahah. Dah scan, tapi tak nampak.

    UmmuAidan : Ada jugak masam2 skit. Masam sebab asam boi tu je. Menyegarkan. Padahal ibu mentua suruh banyak minum air kelapa.

    Sal Ya : Hehehe... ye..ye.. tiap2 hari nak minum kalo boleh.

    Cho Zila : Kak, sedapnya kalo kat umah ada pokok ni. Saya ari tu mintak dgn bos saya sbb kat umah dia ada. Suka2 hati je.

    Afzal : Suka suki ko je tak baca. Pendek je pun entry akak ni. Air tebu la sangat tu kan.

    Mrs Lurve : Ha ah la awak. Saya terlupa pulak pasal takleh minum ais ni. Takut baby besar. Ada dengar jugak. Lepas ni nak mintak yang suam plak la.

    ReplyDelete
  11. Bahaya sebab ais tu..ais kat kilang bukan sama macam ais batu yg kita buat kat rumah...yang tak ngandung pun tak digalak kan sanagt minum ais ni..

    ReplyDelete
  12. Diana : Alamak.. cemas la plak bila diana cakap cenggitu. Ha ah la kan. Ais cube tu buat kat kilang. Ntah mende dia letak.

    ReplyDelete
  13. ini air limited edition ni... susah mahu cari....

    ReplyDelete
  14. kalau kedai tu ada, memang aku order yang ni... .lebih sedap berbanding epal+asam boi

    ReplyDelete
  15. halamak...sedapnya.....dh lama saya x minum air kedundung...

    ReplyDelete
  16. nampak cam sedap je.. serius KA x pernah cuba lagi..

    ReplyDelete
  17. Saya tidak lah pasti akan kekaandungan juice kedondong itu, tapi kalau sedap pada tekak anda, maka minumlah ia. hahaha
    actually if u suka soemthing or mengidam something, its because your body need it. Go ahead enjoy it ;)

    ReplyDelete
  18. 4 kedondong 3 asam boi? memang pekat la kalo gitu.

    ReplyDelete
  19. sedap je bunyinya Lyd...saya tak pernah rasa lagi....

    ReplyDelete
  20. sedap je bunyinya Lyd...saya tak pernah rasa lagi....

    ReplyDelete
  21. my dear kita punya kegemaran gak tapi tak ketagihla but p makan kat mana pun mesti order air ni to die for

    ReplyDelete
  22. Rasanya tak bahaya hari2 minum air kedondong + asam boi. Yg bahaya cuma part gula satu setengah sudu tu, sebab kita dianjurkan cuma minum gula sesudu kecil saja, apa lagi utk org pregnant yg mudah dpt kencing manis...

    ReplyDelete
  23. Hello Dear :) .
    Great blog. Interesting post.
    Have a nice weekend.
    Welcome to my blog.
    http://photographyismyexistence.blogspot.com/

    Like me on Facebook. I will be extremely grateful.
    https://www.facebook.com/pages/In-another-light/413836138693856

    ReplyDelete
  24. kaler dia mcm air tebu... sedap ker xpnh minum lg...kena try nih...hehehe

    ReplyDelete
  25. macam sedap je lyd.. bleh try buat sendiri la nnti... hihi
    agak2 sama tak rasa dgn yg tu

    bahay ke tak..ciksu tak pasti la.kna tya pda yg arif

    ReplyDelete
  26. My peberet too..
    Tp xtau plak bahaya ke tak..

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...