Iklan! Iklan! Sila Click!

11 September 2012

Yang Tertinggal Hanya Gambarmu

Sejahteralah ke atas kamu...

Dah agak lama, saya baru je nak share gambar raya. Tapi tak banyak sangat sebab saya tak berapa ada mood raya [walaupun sebelum raya, saya paling eksaided nak raya.]. Semuanya sebab morning sickness dan takleh nak buat apa la kalo dah rasa loya tu khenn...

Pagi raya pertama di rumah ibu dan pak. [In law family]. Gambar tak cantik pun. Kita amik gambar gunew kemrew Olympus jewww... Hewhew... Sewdih kitew...

Mat Azghul bersalam dengan ibu. Saya berpelukan dengan Pak dan sedang berkata, "Pak, saya tak pandai nak menyusun kata-kata. Saya hanya nak mintak maaf kalau ada tersalah dan tersilap.". Ni semua sebab saya dah rasa cemas bila suami saya punya ucapan ampun dan maaf panjang berjela. Pheww...

Encemnya Mat Azghul... Bersama Long dan anak Long.

Tengah ejas kemre nak amik gambar family. Tu anak bujang sape kacau line atok dengan NekWan nak berdua-duaan tu?

Tahun ini alhamdulillah semua family members ada. Sorang lagi menyorok dalam perut mama. Kehkeh.

Ina dan Hisyam Ruddin. Bersama Rafif dan Ariq Kokokoko.

Long bersama istewinya dan jugak Darwish yang dah rimas kena kepit dengan Daddynya.
Orang lain tema kuning, tetiba baju saya nampak kebiru-biruan. Heheh.Ini je gambar saya berdua-duaan dengan Mat Azghul. Dan ini je pakai baju raya. Lepas tu, takde maknanya dah sebab ketidaksihatan melanda diriku. Sian Mat Azghul. Tahun depan insyaAllah kita bergambar lagi ye. Nanti, budak yang nyuruk dalam perut mama tu pun dah tak nyuruk.


Hari raya ke 2 kami beraya di rumah mak abah saya. masa ni dah tak happening sangat. Sebab ramai yang dah balik ke rumah masing-masing. Yang masih ada pun dah tak melaram vogue2 dengan baju raya. Dah 2 tahun saya takde bergambar family saya. Sebab raya pertama di umah mertua.

Razin dan Azril. Stop Lynas hokey.

Acara barbeque di malam raya ke-2. Amboi... bomoh hujan tengah panggil hujan ke tu?

Rajinnya Mat Azghul. Aih... yang lain takkan tengok je. Abang Chik, Azim, Ilman Abg Hamdan dan Arief.

Tersenyum simpul ko Arief sebab dapat sepinggan ikan pari bakar. Suke lettew.

Ini raya ke-3. Mat Azghul ke Pekan, Pahang melawat kubur nenek dan sedara mara sebelah mertua. Saya tak ikut, tinggal di rumah sebab ibu kata fomfuan mengandung tak elok gi kubur. Saya pun yey je la. Boleh tido. Heheh. Dalam gmbr tu, Amaluddin, Razin dan Azril. Main roket yang Maksu dia buat.

Ini apa ni main belon rainbow? Hehehe.



So, itu aje la gambar raya saya tahun ni. Memang takde perposing pun sebab mood ke angkasa lepas. Boring kan? Gambar family pompuan, gambar mak abah takde pun saya amik. Sebab dah malam. Derang semua dah tak pakai tudung. Malas nak kacau.

15 comments:

  1. Tak apa..masih dlm mood raya. Sapa yg nak puasa enam masih ada sedikit waktu...

    ReplyDelete
  2. Siap sedondon sume eh..

    Raya kali ni saya rasa happy..dpt jumpa lebih ramai sedara mara.

    ReplyDelete
  3. KakCIk : Hehehe. Nasib baik kakcik kat takpe.

    JR : Sempat lagi ke nak puasa 6 ni?

    Ujie : Seronoknya jumpa sedara mara ramai-ramai.

    ReplyDelete
  4. oklah tu.. next year, sambut 1st Syawal umah family Lyd pulak nanti amik banyak2 gambar k,
    cam rancang jer tema kuning keluarga in law Lyd, seronok tengok family Lyd buat barbeque.

    ReplyDelete
  5. salam kenal n follow blog ni teruslah... :)

    ReplyDelete
  6. setaun sekali je tu dpt gambar ramai2. takpun masa kenduri kawin kan? hehe..

    ReplyDelete
  7. ya..inilah indah bila raya kita dapat kumpul ramai2,walau dlm keadaan apa sekalipun kita tetap gembira bersama keluaga.

    ReplyDelete
  8. serius aku jeles tengok gambar raya ko walaupon guna kamera olympus jeww..

    aku takda pon gambar raya..baju raya apatah lagi..haha..

    ReplyDelete
  9. pasangan sejoli la Lyd n Mat Azghul. hehe...next year dah bertiga pulak ye...insyaAllah...

    ReplyDelete
  10. wahhhh.... meriahnya raya... selamat hari raya akak rasanya tak trlmbat lg kot...hehehe

    ReplyDelete
  11. itu anak bujang aku menyibuk kt nekwan ngn atuk tu..gamba ninee ngn elmi dlm tab aku la..

    besnye bbq ko kak..thn depan kita buat bbq kt umh ibu nak..

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...