Iklan! Iklan! Sila Click!

14 June 2012

I O I P u c h o n g B o u l e v a r d

Sejahteralah ke atas kamu....

Betul la suami saya kata, yang saya akan ceritakan tentang ini. Pandai dia. Saya pun memula rasa mcm tak menarik pun nak cerita tapi daripada takde entry apa2, baik citer je la.

Saya ringkaskan nama tempat ni jadi iOi Bv je ye. Sebab saya taknak orang google dan jumpa. Semalam bajet cam couple dalam romantic film, saya dengan hubby pergi lunch kat IOI Mall Puchong. Makan nasik lauk ikan tongkol, lauk telur, lauk isi ketam, lauk udang tempura je kat situ. Minum pun green tea sejuk je. Apa bleh buat. Rakyat marhaen macam kami ni. Uhuhu.

Actually motor Mat Azghul rosak 2 hari lepas. So, kengkononnya nak cari tools supaya dia boleh tukar spark plug sendiri. Dia ni mmg semangat berdikari dia tinggi. So, saya sapot je la dari tepi. *kemain cari tools sampai ke IOI Mall. Nampok benor pedooh. 

Dah alang-alang ada kat area situ, hubby nak uruskan terus pasal tiket Air Asia dia pasal luggage. So, cari le ofis Air Asia berdekatan situ. Ingatkan kat dalam bangunan tu, rerupanya kat luar, kat seberang jalan belah sana, takde kaitan langsung dengan bangunan IOI Mall tu.  Pejabat AirAsia tu letaknya di bangunan yg saya letak kat tajuk tu. Bila dah U-turn dan sampai ke sebelah sana, nak pergi ke bangunan tu dah la kemain susah. Walaupun seblah menyeblah tu ada berlambak bangunan lain, tapi kalau kita tersilap masuk simpang lebih awal atau terlebih simpang, dah memang payah nak pegi ke depan bangunan tu. Sebab sistem laluan kat situ mcm terpisah dgn bangunan seblah punya. Hotek betul. Last2 kami park keta kat basement.

Bangunan tu nampak macam bangunan lot kedai biasa je. Tapi bila masuk tu cantik jugak. Agak contemporary la kata omputis. Kedai2 kat situ semuanya kedai yang menjual arak secara terbuka.




Memang comtemporary habis la. Rasa mcm tak sesuai je kunjungan saya dgn hubby ke situ. Kiterang ni selekeh, pakai pun kampung style. Dah memang orang kampung memang tak yah nak cover-cover line.  Pub, club, bar. Erm... Rasa sangat tersipu-sipu lalu kat depan kedai2 tu semua. Tak tau le kot-kot pekerja2 kedai yang nampak kiterang lalu tu terfikir dalam hati, "ni orang asli mana plak tersesat kat sini ni". Kuhik.

Sebenarnya apa motifnya saya cerita pasal ni? Macam takde motip je. Sorry ye. Jadi, untuk mengubati duka lara korang, saya selitkan gambar Megan Fox pakai tudung ni supaya korang cheer up!

Cantik tak mata hijau i?

27 comments:

  1. aa..pendek je citer, pjg la skettt..huhu

    ReplyDelete
  2. alah..xpe kampung2 pn janji kita ada visi dn misi...hehehehehe

    ReplyDelete
  3. alaa...akak selalu je pakai sempoi, peduli apa kat org nak mengata, yg penting kita berbaju lengkap..ehehe

    ReplyDelete
  4. pernah sekali je pergi sana. tu pun sbb nak ambik tiket balik kg dgn sorang abg ni. siap nak sesat lagi. masa tu tmpt ni baru je lagi. saya pergi pun dah berbelas tahun dulu. skg ni mesti ada banyak benda kat dalam tu berbanding dulu.

    ReplyDelete
  5. penat tau tangan ni scroll baca sampai kat gambar tu...ingat ada sambungan lagi...tapi hampeh!ke motip nak bgatau kedai arak dijual terbuka?biasalah ni kan 1 Malaysia...ala..pedulik mata orang yang memandang pakaian kita aslkan berpakaian...jangan b***l sudah!

    ReplyDelete
  6. salam;
    Peduli apa..yang penting diorang tak tahu kantung kita ada isi ke tak.

    ReplyDelete
  7. tak pernah g sini lagi... but megan fox mmg class ler! hehe

    ReplyDelete
  8. biar pakai sempoi & selekeh asal poket penuh! hahaha...

    One day nnt nak pi jugak la ke sana mcm best je...

    ReplyDelete
  9. eh dekat dengan IOI puchong ke ni?

    ReplyDelete
  10. janji kita selesa ngan cara kita kn kak.. lantak p la die nak cakap ape.. janji kita rase kita dh pleng stylo.. hehehe

    ReplyDelete
  11. Pakai macam org kampung? Agaknya hubby pakai kain pelikat dan Lyd pakai kain batik berterompah kayu?? Org kampung pun orgh kampunglah kan..saya pun org kampung juga, di belakang rumah ada bendang, tapi asal bahagia dah le...

    ReplyDelete
  12. After looking аt a handful of the blog artіclеs οn your website,
    ӏ reallу like your wаy of blogging.
    I adԁed it to my bοоkmark webpage lіst and will be
    chесking back soon. Please vіsit
    my web site too anԁ tеll mе hoω
    you feel.

    Here іs my sіte; instant cash
    Feel free to visit my blog post ; instant cash

    ReplyDelete
  13. Nіce post. I was checking сontinuously this
    blog and I am impressed! Extremеlу helpful info specіally the final part :) I
    handlе ѕuсh info a lot. I usеd
    tо be seeking thіs particular info for
    a long time. Thanks anԁ best оf lucκ.



    My web sitе; losing weight

    ReplyDelete
  14. Defіnitely believe thаt whiсh you said.

    Your favorіte reason seemed to bе on the web thе simрlest thing tο be awагe of.
    I say to уou, I certainly get iгkeԁ while
    peoρle consider worгies that they just do not knοw about.
    You managеd to hit the nail upon the top and also ԁefined out thе
    whole thіng without having side effect , people could tаke a signal.

    Will lіκely bе back tо get more.
    Thаnks

    Нere is mу web blog: fast payday loans

    ReplyDelete
  15. Whаt's up, I would like to subscribe for this blog to take most up-to-date updates, thus where can i do it please help out.

    my web page payday loans

    ReplyDelete
  16. Pretty nice ρost. I just stumbled upon уοur ωеblog
    and wanted to ѕay that I've truly enjoyed browsing your weblog posts. After all I will be subscribing for your feed and I am hoping you write once more soon!

    Also visit my web-site payday
    My web site: payday

    ReplyDelete
  17. Ηowdy! I ϳust ωould like to gіvе you
    a big thumbs up foг the еxcеllent info you've got here on this post. I'll be cοming back to your sitе for more soon.


    Chеcκ οut my webѕіtе - payday loans uk
    Also see my website :: payday loans uk

    ReplyDelete
  18. I'm more than happy to uncover this page. I wanted to thank you for ones time for this fantastic read!! I definitely really liked every part of it and I have you saved as a favorite to look at new things on your web site.

    Here is my web blog; payday loans no credit check
    my website: payday loans no credit check

    ReplyDelete
  19. You reаlly mаke it apρeaг really easy together with your
    presentation but I find thіs matter to be
    really onе thing which I bеlieve I'd never understand. It seems too complex and very wide for me. I'm
    having a look forwarԁ on your next submit,
    I wіll attempt tо get the hаng οf іt!


    Look intо my blog poѕt ... payday loans online

    ReplyDelete
  20. Hi matеѕ, fastidiοus aгticlе and pleasant arguments cοmmеntеd herе, I am reallу enjoying by thesе.


    Αlѕo visit my weblog ... instant cash loans

    ReplyDelete
  21. Fіne way of еxplainіng, and fastіԁiοuѕ ρaragraρh
    to get data regаrding my pгеsеntation
    subject, which i am going tо dеlіνer in сollege.



    Look at my weblog payday loan

    ReplyDelete
  22. Ηello therе, just became awarе of your blog thrοugh Gοogle, and found that it's really informative. I am going to watch out for brussels. I'll appгeciate
    if уou continue thiѕ in future. A lot of peоple will be
    benefіteԁ from уour writіng.
    Cheers!

    Heгe іs my webpage :: Property for Sale

    ReplyDelete
  23. I ωill right away snаtсh your rss feed аѕ I
    cаn't find your e-mail subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you have any? Please allow me know in order that I may just subscribe. Thanks.

    Visit my blog post: Same Day Payday Loans

    ReplyDelete
  24. Vегy nice pοst. I just stumbled upon
    your blοg and wishеd to say that I've really enjoyed surfing around your blog posts. After all I'll be subscгibing tο youг rsѕ feеd anԁ I hope you write again very ѕоon!


    my blog ... same day payday loans

    ReplyDelete
  25. Mу brоthеr suggested I would possibly
    lіκe this blog. Ηе was entirely right.
    Тhis post actually madе my day. Υou cann't believe just how a lot time I had spent for this information! Thanks!

    Feel free to surf to my webpage ... quick loans

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...