Iklan! Iklan! Sila Click!

24 April 2012

Alat Membersihkan Habuk dan Rambut Di Sofa



Sejahteralah ke atas kamu...

Orang guna benda ni untuk buang habuk kat baju hitam atau suit. Hambik! Saya guna buat cuci sofa. Sebab sofa selalu ada habuk2 benang baju yg halus2 bulu-bulu putih. Senang. Golek sekali je hilang. Kat mana nak beli benda ni? Mahal ke murah? Haaa... ini yang menarik nak jawab. Beli kat kedai RM5 Hinode. Harga satu memang RM5 la. Murah je. Pelekat tu boleh koyak. Dia macam double-sided tape. Bila sekeliling tu dh penuh habuk, koyak selapis dan muncul pelekat baru.

33 comments:

  1. hehehe...sy guna ni utk brsihkn beret uniform sy...n seluar slac hitam... skrg dh hbis xbeli2 lg...:)

    ReplyDelete
  2. wow..wajib cari nie hehehehe..dah lama tak mgunjungi hanode..saya takut nk masuk sbb wlupun harga 5hggt tapi klu dok amik jek jejak puluh hggt gak :(

    ReplyDelete
  3. ko beli kat DIY lagi murah lyd..aku pon guna gak menatam ni..3roll yg refil punye baru rm2.50..

    ReplyDelete
  4. Ahlam : Memang tu pon fungsi asal dia.

    Sisdee : Beli Sis. Best guna ni. Takyah guna tenaga yg banyak nak buang habuk.

    Ym. BUndle : DIY ada katne lagi? Eh, apsal blog ko private skang? Ko jimat dgn blog sendiri ke?

    ReplyDelete
  5. lyd, tolong belikan aku benda ni..nak jugak..beli 2 utk aku..siryes ni

    ReplyDelete
  6. kat tempat aku ni sri gombak ade..kat jusco au2 ada..kat selayang mall ade..tu je yang aku tau..

    *jimat mende..aku renovate blog smlm..ekeke..

    ReplyDelete
  7. ecah : Kalau aku pegi la ye ecah. Tak janji le bile. Heheh.

    Ym Bundle : Oooooo... Renovate. Ingatkan jimat kemuliaan.

    ReplyDelete
  8. biasa orang pakai benda nie nak buang bulu kucing yg lekat kat baju. hihi

    ReplyDelete
  9. Saya kat Alor Setar tak tau pula kewujudan benda seserba guna cam tu..Sape2 yg baik ati tolong pos kat saya satu boleh? huhuhhuhu...

    ReplyDelete
  10. Cik Jannah : Ha ah.. Bulu kucing pun bleh gak. Yg penting, bulu-bulu la.

    JR : Boleh. Kalo nak nnt sy tolong beli.

    ReplyDelete
  11. huhu.. byk gak habuk2 tu melekat..mybe lebih efektif drp vakum kot

    ReplyDelete
  12. saya pun guna utk buang mcm2 habuk kat karpet, baju sejuk dll, tp mmg best sgt. kat sini beli kat daiso, 100yen, refill pun ada. 100yen sini mcm singgit mesia la, mcm2 brang boleh dpt. kalau msia kedai 5 inggit tu kan.

    ReplyDelete
  13. Aaaaaaaa....aku x de menda ni...
    Ok lah nak gi beli lah....babaaaii

    ReplyDelete
  14. salam;
    kalau kat Sarawak beli kat kedai barangan buatan China yang dikenali sebagai kedai 100%.

    ReplyDelete
  15. ooo kat kedai hinode shop ek...bgs gak bende ni...sy slalu gune selotep tup kutip rambut di bilik.....tp byk la penggunaan selotep

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum Lyd...mmg senang pakai alat ni semua habuk kat sofa n baju lekat kat situ....:)

    ReplyDelete
  17. best gak ni..kalau pegi hinode nak beli gak lah.

    ReplyDelete
  18. LYafrina : Sgt efektif utk benang2 kat sofa @ baju. Tapi kalo kat karpet tu, takleh la kot, sbb karpet tu sendiri pun bulu.

    Asmara : Daiso kat Jepun jual singgit je ke? Lagi murah. Daiso kat sini RM5. Tapi tetap suka pegi daiso. Sbb barang2 Jepun ni innovative.

    Khairul : Kat cosway tak mahal ke? Rasa mcm rm7 kot. Tapi tak kisah la. Asalkan bleh guna dgn berkesan yetak?

    Karukord : Eii... propa betul ko ni jagau. Hahahah. Mana? Dah beli ke?

    Aswadz : Ha ah macam roller cat jugak.

    Nafisa81 : Kretip org yg invent benda ni la.

    Yusuf Laili : Ada kedai 100% ke? Wah, kat semenanjung takde kedai tu.

    CikFarizam : Dah tu, mesti banyak giler la selotap yang awk guna utk sapu rambut kat lantai ye. Baik beli benda cepat.

    maszull : Salam mama.... senang mama. Kadang2 sampai sayang nak pakai sebab takut habis. Tapi sofa nampak mcm dpt penjagaan rapi lepas tu.

    Ujie : Beli, pastu beli banyak terus. Sebab pasti banyak kegunaannya nanti. Kalau nak pegi beli kerap2 sgt mesti malas kan?

    ReplyDelete
  19. memang best guna benda ni... ntah apa tah namanya... haaa2x... memang disyorkan ada untuk memudahkan kerja...

    ReplyDelete
  20. Aku punye kedekut nk guna psl bile masanye nk g hinode kt midvly tu.. Dh la sik lupa tingkat brape.. Tp last month aku g crk kt DIY(kt somban ada wei hehe) lg murah dr hinode.. Lega.. Dh xyh kedekut guna dh hehe

    ReplyDelete
  21. nak try jugaklah..hehehe
    tapi nak kena cari kat DIY shop area sini jelah kot..hopefully adalah yea. :p

    ReplyDelete
  22. lya dtg sini..
    slamat pagi..moga ceria sokmo;-)

    ReplyDelete
  23. bagus jugak ni. nak 'tangkap' habuk degil pun senang kan...

    ReplyDelete
  24. The press conference saw the intro to hardware enhancements about the Samsung galaxy note 2,
    and the profound interpretation of its major system functionalities.

    In fact there is everything perfect about this gizmo.
    In appearance, Samsung Galaxy Note 2 takes some design riffs from the S3,
    which feels crystal clear.

    ReplyDelete
  25. The Roku when you first start it up after connecting
    it to the internet and your TV or monitor has several channels but each one is only a few clicks away to
    install and over the internet the installation is very easy using an account.
    The report which questioned 2046 US participants and was run by consulting firm Deloitte revealed
    that 65% want to connect the internet to their home TV to twatch streams, this figure was 58% in the same survey
    in 2009. It's quite small so won't take up any room at all and could easily be tossed behind your TV or even on the opposite side
    of the room if you wish.

    Feel free to surf to my site; roku box

    ReplyDelete
  26. It can help you in your business life, school, or personal life.
    I found the car at a truck dealership for $7000 dollars.
    It's african american and roughly how large a new football; the actual converter operates if the machine is for the cool placing, and also the thermostat is set for a frigid temperatures.

    my weblog; nest thermostat

    ReplyDelete
  27. Samsung has unveiled its new handset, the Galaxy S3 in Europe
    ahead of other markets. The basic add-ons that can be considered
    include carry cases, belt clips, batteries, chargers, travel adapters and many
    more. It will show you a list of Active Applications and you can press End to shut them down individually or press End All to close everything.


    Also visit my page: samsung galaxy s4

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...