Iklan! Iklan! Sila Click!

08 December 2011

Sape Bimbo?

Bimbo
From Wikipedia, the free encyclopedia
For other uses, see Bimbo (disambiguation).

Bimbo, in its popular English language usage, describes a woman who is physically attractive but is perceived to have a low intelligence or poor education. The term can also be used to describe a woman who acts in a sexually promiscuous manner. The term itself is not explicitly negative, but is most often used as a derogative insult towards a woman.

Use of this term began in the United States as early as 1919, where it was used as a slang term for an unintelligent or brutish male.[1] Its first inclusion in an official dictionary for its female meaning was in 1929, where the definition was given simply as "a woman".[2]



Saya rasa... ramai pompuan sekarang ni yang rupa nampak cantik, menarik tehtarik kau memang da bomb, tapi sayangnya dia bimbo. Hahah. Bukan tentang tahap pendidikan bimbo ini dinilai. Tapi dari segi cara dia menggunakan akal dia dan cara dia berfikir. Contohnya bila orang cakap kat dia, "zaman dinasour dulu, bacteria sebesar penyu". Dia pun terus, percaya, "oo..ye ke?". Watak bimbo yang paling sesuai utk dijadikan contoh entry ni adalah watak Fiona dalam drama Soffiya dulu. Watak tu lakonan Izara Aisyah. Pandai dia berlakon jadi bimbo.

So, saya ni bimbo tak? Hahahaha.... Harap-harapnya tidak la kan. Sebab saya tak physically attractive plak. Lelaki yang suka pilih pompuan bimbo, memang bombi. Tapi ramai lelaki yang lebih rela dating dengan pompuan bengap tapi cantik drpd pompuan cerdik tapi hodoh. Betul ke lelaki? Tolong jawab skit nak dgr.

5 comments:

  1. kalau pmpuan gelar bimbo, utk laki pulak ??

    ReplyDelete
  2. Tu la yg tak tau. Tp lelaki hensem pun ramai yg bengong kan? Heheh.

    ReplyDelete
  3. alaa... x bole jawap soalan last tu..


    mcm comel je kadi bimbo...

    ReplyDelete
  4. MissSenget : COmel ke bimbo? Heheh

    Ina : merata-rata dan kalau baca blog bimbo, mmg pening. Rasa mcm.."eeiiii...ngape la ko mcm ni fomfuan..."

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...