Iklan! Iklan! Sila Click!

25 November 2011

Anonymous Ni Perlu Ke Ada Di Setiap Blog?

Sejahteralah ke atas kamu.


Persoalan untuk semua bloggers yang baca blog ni. Biasa tak dapat komen daripada anonymous yang sangat tak membina pastu komen tu plak nampak seperti menghentam secara peribadi kepada pemilik blog? Kalau tak silap, sejak kebelakangan ni, banyak blog yang saya followed tulis entry tentang anonymous yang hentam mereka. Sedangkan blogger yang popular macam Maria Elena, yang comel + kelakar macam Tiara Fazlin, yang update consistently macam Diana Rashid pun kena hentam dengan anonymous, inikan pula blogger baru seperti Ummu Muhammad dan blogger picisan seperti saya.

Ada sahaja yang menjadi point anonymous ni untuk menghentam blogger yang dia tak suka. Apa yang saya suspect, anonymous bagi setiap blog yang bertujuan menghentam ADALAH ORANG YANG DIKENALI oleh blogger tersebut. Sebab kebiasaannya, komen anonymous tu takde kaitan dengan entry, tapi lebih kepada nak melepaskan kemarahan. Siapa je yg nak gunakan nama 'anonymous' kan? Kenapa tak gunakan nama sendiri? Dah sah-sah sebab blogger tu kenal dia betul tak? Kalau tak kenal, kenapa nak takut guna nama profile kan?

2 comments:

  1. cik anon ni adalah dari golongan yang penakot.. nak hentam orang tp xberani tonjol diri....

    ReplyDelete
  2. btol.. stuju sgt.. dulu cTW pon slalu dpt komen dr cik Annon ni.. dia org segan dgn nem sendiri nak bg komen tp xcukup yakin dgn diri kot.. kecelaruan personaliti.. hehehe

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...