Iklan! Iklan! Sila Click!

20 October 2011

Ini Sudah Sedikit Fenin~

Sejahteralah ke atas kamu...

Watak-watak :

Mr Jack [Boss 1]
Lulu [Org bawahan Mr Jack]
Lala [Org bawahan Mr Jack]

Mr Zoey [Boss 2]
Kiko [Org bawahan Mr Zoey]


Perbualan melalui telefon.[Mr Zoey call Lulu]

Mr Zoey : Siapa yang update tentang alamat rumah di website?
Lulu : Lala atau pun Mr Jack.
Mr Zoey : Korang tau tak alamat umah ni dah lama tak updated?
Lulu : Tak tau plak Mr Zoey, sbb bukan saya yang buat. Cuba mr Zoey refer terus dgn Mr Jack.
Mr Zoey : Ko amik nama ni, Mimi dan Momo, bagitau kat Mr Jack, aku suruh update alamat dierang.
Lulu : Ok...
__________________________________________________

Perbualan melalui email.

Kiko : Email korang yang minta tolong aku update kan senarai menu makanan kucing friskies kat zoo ni korang boleh hantar semula tak kat Mr Zoey.
Lulu : Ngape gitu?
Kiko : Mr Zoey kata, dia tanak terima kalau permohonan tu tidak melalui dia. Kena ikut prosedur.
Lulu : Ok... *what ever la nko*

Kesimpulannya, time ko tak ikut procedure takpe. Time orang lain, ko pandai plak nak suruh ikut procedure segala. Time ko tak respect orang takpe kan? Time orang tak respect ko, tak bleh? Apa laaaa...

6 comments:

  1. membayangkan sapa la watak di sebalik itu..heheh

    ReplyDelete
  2. Salam;
    watak tak ada mengena dengan yg hidup atau yang telah mati..tapi cerita dari perbualan mengambarkan suasana/sikap kerja yang banyak diamalkan dlm sesetengah organisasi di negara kita...Tak kira kerajan atau swasta.

    ReplyDelete
  3. lyd,kitaorg pun dah lama berbulu ngan kiko tu w/pon tau dia hanya dpat arahan dari bos dia..boikot!

    ReplyDelete
  4. aida : tak tau bertanya, tak faham angkat tgn. heh, takde kaitan. i know you know who is zoey. Tp kiko ko tak kenal la.

    yusuf : kekadang... watak begini adalah realiti hanya bukan nama sebenar.

    chah : smlm zoey dtg kat tempat aku dgn muka gangster, tny aku, "aku dgr ko buli kiko kan?". then aku ajwb, "ntah, takde pulak.", pastu aku sambung baca blog. Kiko tu pengaruh rakan sebaya je byk. Kalo tidak dia ok je dulu.

    ReplyDelete
  5. zoey..kalau bos yang cakap 'aku engko aku engko' ni tau rasanya..oh..kiko tak kenal eh..kim salam kat baby kiko ye..hehe

    ReplyDelete
  6. Aida : Beliau tidaklah sesyomel nama baby kikonya itu. Hahaha.

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...