Iklan! Iklan! Sila Click!

06 September 2011

Ketupat Nasi Vs Ketupat Bawang

Sejahteralah ke atas kamu...

Raya tahun ini lebih baik daripada raya tahun lepas kerana...... [sila sambung dengan tidak melebihi 15 patah perkataan]

...kerana tahun ni saya belajar buat ketupat nasi. Biasanya tiap-tiap tahun buat ketupat bawang jew... [cukup tak 15 patah perkataan? Ce kira.]



Belajar buat ketupat nasi ni pun demi bapak mertuaku sebab beliau kata kalau ketupat bawang bentuknya tak menarik bila dipotong. Manakala ibu mertuaku pula berkata, apa ada dengan bentuk, lepas masuk dalam mulut, kunyah, telan sama je dia proses dalam perut. Walaupun saya macam hampir-hampir nak bangga, tapi takpe. Itu semua ilmu duniawi semata-mata. Hahahaha. Anti-climax.


CSI New York pun pandai menganyam ketupat inikan pula rakyat Malaysia.




8 comments:

  1. hahaha.. betul kata mak mertua tu.. biar ape2 pon bentuk kak.. kalau dah masuk perot same jer.. haha terbaekkkkk

    ReplyDelete
  2. wah terer la ko lid, pandai anyam ketupat nasi & bawang. Aku ni hapah pun x reti, dasar tangan kayu..huhu.

    ReplyDelete
  3. Salam;
    Bagus juga anyam ketupat berbagai jenis ni walaupun isinya serupa..sekurangnya taklah bosan dengan satu jenis je..

    P/S..aku boleh anyam ketupat Serban,lepas,bantal,bawang,jantung dan byk lagi bentuk..seronok.

    ReplyDelete
  4. Pergh.. dahsyat yusuf. Ketupat burung? Reti? Hahah.

    ReplyDelete
  5. x penah aku wat ketupat ns @ bwg, mklum la mak aku wat ketupat pulut jek, huhuhu

    ReplyDelete
  6. saye x reti buat ketupat.terbelit2 dan tu kt tangan.hehe,

    ReplyDelete
  7. nampak mcm sama je ketupat ni..

    raya hr tu saya n family 1st time buat ketupat nasi ni..tp beli daun yg dah siap anyam la, tinggal masuk beras je.hehe..

    ReplyDelete
  8. tak pernah buat ketupat.. tp teringin nak buat.. xda org yg nak ajarkan.. hehe..

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...