Iklan! Iklan! Sila Click!

02 August 2011

Nasi Ayam Obses

Sejahteralah ke atas kamu...

Ye. Memang saya obses dengan warna pink sampaikan nasi ayam pun nak warnakan pink. Tapi memang betul kata OrgKgBaru, nak masak nasi ayam ni senang je. Kekeke...





Cantik bukan warna nasi ayam warna pink? Hehehe.. Bukan apa, pewarna pink ni dah kebetulan ada, tapi tak pernah pakai. Lagi satu ada pewarna biru. Tapi kang nampak macam nasik kerabu plak. Tapi takpe. Ingat petang ni nak masak nasik lemak, nak letak pewarna biru plak. Bior pengsan laki aku tengok. Hahah.


Resepinya ada juga saya rujuk di web Ini. Dan kebanyakan teori-teorinya saya tanya OrgKgBaru dan juga Wani. Mekasih la yu ollss sebab mengajar akak sudip memasak nasi ayam. Koman spanar betul akak ni... Org lain dah lama belajar buat nasi arab, nasi parsi, nasi turki... akak baru belajar nak buat nasi ayam. Siannnn... Eh, tapi akak pandai buat nasi kucing apa.. hahaha.

7 comments:

  1. haha..walaupun ko lambat belajar masak nasi ayam tapi kira advance skit la sbb nasi ko warna pink lain dr lain..mm tak sangka aku betul2 ko letak warna pink kat nasi tu..cantik juga ye..aku tgg gmbr nasi lemak biru ko lak lps ni...

    ReplyDelete
  2. wow..! pink lady lagi gitu...padan sesangat dgn ayam kt seblah tu..kilat2, memancor2 silau dibuatnye...
    esok nk tengok nasik lemak biru pulak..masak jgn x masak....

    ReplyDelete
  3. ha.ha..hebat ko aku pun pertama kali tgk nasi ayam warna pink, cpt lid nasi lemak warna biro pulok, habis tu nasi krabut kito try warna hijau la, coklat ke..

    ReplyDelete
  4. Eda : Baru aku ingat suami aku cakap apa pasal nasik kaler pink tu. Dia kata nasik tu sungguh ke'perempuan'an.

    Ucu : Flash je lebih tu.. Memancor tu pon sbb letak madu.

    Nuyin : Nasik kerabu kena tukar jadik kaler merah la. Tapi nasik kerabu kaler purple. Heheh.. Biru yg aku nak guna utk nasik lemak ni biru muda. Hehehe...

    ReplyDelete
  5. Salam..tak kisah la warna apa sayang..yang penting ianya amat sedap sekali,sampaikan baby makan semua sekali nasi tu tanpa tinggalkan kat sayang kan kekekeh lain kali masak plak nasi lemak color pelangi baru best..time tu dgn pinggan2 baby kunyah sekali huhuhu sayang mmg terBAIK lah!!!

    ReplyDelete
  6. Nasik lemak yg syg masak semalam nasik lemak susu. Tapi baby makan beriya je syg tgk wp masa tu syg tgh tido, tp dpt detect gak baby makan beriya. Hahaha...

    ReplyDelete
  7. Waaaaa
    same lah kita, si obses pink!
    Klu dapat nasik ni, mesti syg nak makan sbb cantik sgt. Mau di-framekan letak dlm rak. hahaha :)

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...