Iklan! Iklan! Sila Click!

13 July 2011

VLog. Hek Eleh.. Ketinggalan Betul...

Sejahteralah ke atas kamu...

Sungguh ketinggalan zaman juga topik Vlog* ni. Saya dah lama dengar, cuma sebelum ni tak tengok sendiri. So, tak dapat nak komen apa-apa. Bila dah tengok kat YouTube clip-clip yang Vlogger submit tu, yeah... betul lah... Cool mereka tu. Yang paling saya minat ialah Maria Elena. Cantik douh beliau tu. Lagipun karektor beliau macam spontaneous yang tak dibuat-buat. Very cool!!!

*VLog ni macam blog juga tapi dalam bentuk video. Boleh digambarkan macam ni la... Blog tu seumpama baca buku teks yg kadang-kadang boleh jadi macam baca surat khabar atau baca komik atau novel. Vlog pulak macam dengar ceramah motivasi kat TV atau kadang-kadang boleh jadi macam tengok Buletin Utama, mungkin juga macam tengok citer Sin Chan. *Contoh Vlogger yang very the femes ialah Cikgu Shida - Kalau Berpacaran. Nama-nama popular yang lain macam MatLuthfi dan Anuar Hadi... Vlogger ni menceritakan tentang sesuatu topik sekali dgn visual. Biasanya yang jadi pelakonnya adalah mereka sendiri. Tu yang cool. Kreatif giler.

Semalam, bila tengok Maria Elena yang cantik rupawan tu bercerita dalam Vlog beliau, rasa dah tertarik dengan beliau. Tetiba jumpa satu lagi clip yg dia bergabung dgn sorang lagi Vlogger. Rasanya Vlogger itu agak femes juga. *Nama dia rahsiakan. Tapi memang potong habis le tgk VLogger yang sorang lagi tu. Syok sendiri nak mampus.. Aku bosan tengok dia. Tetiba Maria Elena tu jadi diam dan macam tenggelam, bukan sebab minah sorang lagi tu best sgt, tapi sebab minah sorang lagi tu cakap berlebihan sampai tak sempat Maria nak mencelah. Eceh.. tak pasal-pasal aku emosi tak bertempat. Ahahaha.. What ever.

2 comments:

  1. baca entry ni baru tau psl Vlog..sungguh ketinggalan zaman rupanya den ni..heee...

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...