Iklan! Iklan! Sila Click!

30 July 2011

Sekolah Dalam Hospital

Saya suka dengan program ni. Bagus. Bernas. Dan bermanfaat.

Sejahteralah ke ata kamu..

Saya selalunya tak berapa kagum dengan program-program yang kerajaan anjurkan. Sebab kebanyakkannya macam mengarut dan menguntungkan sesetengah pihak je kot.

Tapi program Sekolah Dalam Hospital [SDH] ni agak baik rasa saya. Sesuatu yang dibuat bukan untuk glamor semata-mata dan bukan juga untuk menguntungkan tembolok orang atasan juga.

Terharu juga bila saya tengok anak-anak yang sakit di hospital, diberi peluang untuk belajar mengikut silibus yang diajar di sekolah, mengikut keadaan kesihatan mereka. Guru-guru yang dipilih pula perlu memahami dan memastikan pelajaran yang ingin mereka ajarkan, sesuai dengan anak-anak itu. Bagus bukan? Maksud saya, bagus yang betul-betul bagus ni tau... bukan sarkastik seperti selalu. Ahahaha.. tula.. ko suka sangat buat pujian sarkastik sebelum ni sape suruh.

Saya puji isteri Timbalan Perdana Menteri kita , Puan Sri Norainee Abdul Rahman di atas inisiatif yang berfaedah ini... Semoga program-program yang masuk akal seperti ini, akan terus diusahakan di masa akan datang juga. Jangan beli cincin berharga USD24 juta plak ye kalau dah jadi 1st lady nanti. Ngeh..ngeh...opss.. nanti kena bom. ~Corntoz!

No comments:

Post a Comment

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...