Iklan! Iklan! Sila Click!

15 July 2011

Maggi! Curse!

Sejahteralah ke atas kamu....

Semalam saya MC. En Stormpong keja half-day untuk bawak saya pergi klinik. Sebenarnya saya mampu pergi sendiri. Dulu masa bujang pun sendiri jugak. Kalau sakit atau demam, pegi je drive sorang-sorang pegi klinik. Cuma kalau demam pekat sangat, takleh bangun maka esoknya otometik saya apply cuti kecemasan.~sakai!. Tapi bila dah kawen ni, saya jadi gedik yg wajar di'bekhen' je sedas. Yelah... dah lama sendirian, apa salahnya ngade2. Bukan dgn org lain.. Suami sendiri oklah tu.

Lauk mentah kat dalam fridge dah yillek. Walaupun fridge itu ada teknologi yang boleh menyiram sayur-sayuran, tapi tak ada pekdahnya juga kalau sayurnya pun takde. Ye dok? Saya nak pegi beli lauk rasa mcm sungguh tidak berkerajinan nak kuar rumah. *Ye, saya tau memang agak bingai sebab masa kuar pegi klinik tu ngaper ko tak terus pegi beli je lauk??? Err,... jawapannya ialah sebab saya pun tak tau. Lupa kot. Lagipun mcm tak plan nak masak. *Hancur betul bini ko ni, Azrul.

Sebelum Maghrib tu tetiba diri saya sendiri plak yang rasa lapor kebulur beriya. Padahal suami saya rilek je tengok rancangan dokumentari pasal Presiden America kat History Channel *sambil tahan mengantuk. Kat umah tu hanya ada Maggi je. So, saya mintak izin daripada suami *hotak nko mintak izin. Takkan nak masak megi pun nak mintak izin plok??*. Actually bukan mintak izin, cuma bagitau je. Pastu boleh la suami saya order megi tu untuk dia jugak. Kehkeh...

Lepas dah masak tu[gaya macam masak yang gempak-gempak je kan?], kami terus makan time Maghrib, pastu En Stormpong tanya... "Ni megi perisa apa?". Dengan tulus ikhlas saya jawab, "ni bukan megi, tapi Mee Sedapyang takde la sedap mana perisa Soto Hayam". Dah tu, mana point nya entry ko ni Lida? Haaa? Haaa????? Cakap dekat aku! Mana pointnya entry ko ni??? [Naik syeh pastu melompat atas meja bos aku then cekak tali leher dia~ dengan bijik mata hampir nak terkeluar dari soket mata]...

Maksud saya kat sini... Kita selalu je panggil mi segera tu 'megi' tak kira la mi segera tu jenama IndoMee ke, Adabi ke, Mamee ke atau pun Mee Sedap yang tak la sedap mana pun tu. Padahal Maggi tu tak berdosa pun. Dia tak minta pun publisiti sebegitu. Dan mi segera lain tak pula menyangka mereka akan dianaktirikan sebegitu rupa. Jadi, sekarang salah siapa?

Sama juga bila kita panggil penyembur nyamuk dengan nama 'Ridsect' walaupun mungkin jenamanya adalah Shieldtox atau Baygon, panggil ubat gigi dengan nama 'Colgate' padahal mungkin jenamanya Darlie atau Fresh and White dan panggil marjerin dgn nama 'Planta' sedangkan mungkin jenamanya Daisy.


Kesimpulannya... sampai hati korang woo..wooo... *begitulah katahati jenama-jenama yg dianaktirikan itu.*. Cuba kalau korang la... Bos asyik belanja kawan ko je, padahal ko pun anak buah dia juga. So, itu menunjukkan yg ko memang pemalas atau ko tak pandai mengampu. Woohooiiii....

4 comments:

  1. pregnant makan megi ke??

    eh ..soalan x direct sebenarnye ni..

    ReplyDelete
  2. Bila masa plak aku pregnant. Not yet a baby la...

    ReplyDelete
  3. hahahaha klakar2..tergelak sampai lenguh keng...boleh masuk maharaja lawak, eh2 bukan maharaja, mahadewa lawak huhuhuhu

    ReplyDelete
  4. maharani la kot.. Tapi perkataan maha tu tak sesuai sangat digunakan untuk manusia. Huhu.

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...