Iklan! Iklan! Sila Click!

22 July 2011

Kenapa Saya RAJIN Update Blog?

Sejahteralah ke atas kamu... yang membacakan blog ku ini kepada dirinya sendiri.

Selalunya bila orang tengok @ tahu saya tengah update blog, orang akan cakap, "Rajinnya la update blog...". Tapi bagi saya, update blog itu tidak memerlukan kerajinan. Ok, tipu la.. kerajinan itu perlu juga, tapi percentage nya sangat tiny. Yang lebih penting ialah; 1. Suka 2. Idea. Yes, saya selalu update blog sebab saya memang suka. Saya suka express apa yang saya fikir melalui penulisan. [Jangan ada yang sarcasm bila saya sebut 'menulis' blog, bukan 'menaip' blog. Takde apa-apa sebab, cuma perkataan tulis itu lebih synonym untuk karangan walaupun karangan itu ditaip. Ahhh fed up la macam!!! *Tibe-tibe]

Jadi, anggapan bahawa orang yang selalu mengupdate blog itu = rajin = tak berapa tepat. Sama juga macam orang yang suka melukis. Kalau dia selalu melukis, kita tak plak rasa dia tu 'rajin melukis', tapi kita akan tau dia itu ''suka melukis. Dan saya pun faham kenapa ada bloggers yang buat blog tentang masakan dan setiap hari update blog dia dengan 2, 3 jenis masakan. Perghh... hebat! Itu maksudnya, dia memang suka memasak.

Eh, tapi kalau suka je yg ada tapi pemalas pun tak jadi juga kan? Dah tu, mana satu ko ni Lida? Ko giler? Hahaha...

Tak kisahlah orang lain update blog kerana rajin atau sebab apa. Yang penting, saya update blog sebab saya memang suka membebel. *Tapi itu lebih baik daripada membebel kat telinga suami kan? Kadang-kadang takde idea pun. Tapi saya cerita je apa-apa yg terlintas di fikiran. Sekurang-kurangnya,kalau membebel kat blog ini, orang masih ada pilihan. Kalau rasa tanak baca, takyah baca. Tutup je browser. Kalau nak baca pun, silakan. Itu je la. Ye dok? Apa susah.




No comments:

Post a Comment

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...