Iklan! Iklan! Sila Click!

22 July 2011

Adakah Kamu Merasa Loya Seperti Yang Saya Rasa?

Sejahteralah ke atas kamu yang membaca blog ini....

Pernah dengar kan pasal KPop atau nama dalam surat beranaknya ialah Korea-Pop. Mereka ni mempertaruhkan bakat nyanyian[yg aku pun tak sure la best ke tak bcoz i'am not a big fan of KPop juga selain Megan Fox], rupa yang cantik bagi pompuan dan kacak bagi lelaki serta bakat tarian yang kalau kita tengok, bleh ternganga mulut then kena tampor dgn mak sebab airliur menitik ke karpet nanti payoh nak cuci. Contoh-contoh KPop yg popular di seluruh dunia*[hanya memberi beberapa contoh];

1. Girls Generation.
2. WOnder Girls
3. Beast
4. Super Junior


Mereka ni, kalau berpakaian memang dedah-dedah punya. Yang pompuan pakai skirt pendek tak hingat. Yang lelaki plak pemalas kemain. Nak butangkan baju pun malas. Kalau malas sangat meh akak tolong butangkan nak? Meh sini meh... Tapi lantak mereka la nak seksi ke hapa, mereka bukan Islam pun. Semua benda mereka boleh langgar. Lagipun mereka tinggal di Korea. Mungkin budaya mereka suka dengan syekshi-syekshi, apa kita nak kisah...

TAPI.... adoi..... Potong sungguh bila keluar plak KPop versi Malaysia yang lebih elok kita bagi nama MPop. Supaya tak berselirat otak.

Kalau ini Girl Generation;
Dan ini pula Wonder Girls

Maka ini adalah..... Gula Gula... Owh.. Sho Shweetttttt....




Muahahahahaa... Kelakar.. Kelakar... Dah la pendek-pendek. Kaki plak gemuk-gemuk je. Pastu beriya pakai high boots[takde la high sgt. Maybe knee boots kot nama dia]. Giler ke apa? Kat Malaysia bukannya ada musim winter ko nak pakai boots pun. Kalau nak bandingkan dengan Wonder Girls.. Kaki mereka panjang, pastu slim je. Then ketinggian pun hampir sama so nampak la sekata skit. Nyaman je mata memandang.



Belum habis lagi... Cuba kita tengok yang lelaki plak...

Kalau ini Super Junior;


Dan ini pula Beast


Maka... ini pula adalah... 24:7 kumpulan MPop Malaysia... [Kalau bayi tengok muka mereka ni boleh menangis dari pagi sampai ke malam.]. Dah la airmuka sorang-sorang menakutkan, cara berpakaian pun nampak macam goli-den je. Rambut la, mekap lagi. Aiii.. Musibah... Musibah. Tolong la buat sesuatu utk mereka.



Pastu ni plak kumpulan VIP, anak didik kumpulan KRU. [Maklumat ini aku ambil daripada blog yg aku dah tak ingat dah apa nama dia. ]. Ada tinggi, ada rendah. Nampak macam penghuni Hutan Sepilok je. Seriyes.

Tapi... bagi mereka, mereka dah awesome habis la ni... So, kita nak cakap apa lagi kan? Ikut suka korang lah. Itu baru gambar. Belum tengok video mereka buat performance lagi [cari le kat YouTube, banyak]. Memang rasa mcm loya nak muntah atas kepala penghuni Hutan Sepilok. Bluweekkk...

5 comments:

  1. ada2.. sakit mata je tgk depa nih.. minat K-pop made in korea jerk... celup2.. ni mmg x layan...huhu

    ReplyDelete
  2. heee...gula2 n max247 tuh memang dha out dah pada ratu..tapi kalo yang VIP ni, pada Ratua da potensi lah skit..cume dorang kena pandai lah tarik peminat, n jgn jadi too much of korean wannabees.. lain2 org lain citarasa kan :)

    ReplyDelete
  3. hahaha boleh pengsan,sekurang2nya seminggu baru sedar balik..apa pon org malaysia nak buiat,biarlah betul2 skit,biarlah serius,kalau btul2 n serius, pasti ada yang mendukung dari belakang termasuk lah saya hehehe tp kalau cam skrg ni..memang sakit tulang belakang la nak mendukung kekekeh

    ReplyDelete
  4. kenapa ko bg aku nampak gambar diorang ni!!! nak muntah..hahahaahah

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...