Iklan! Iklan! Sila Click!

28 June 2011

Warning : Entry Yang Bosan Giler. Tak Baca Pon Takpe.

Sejahteralah ke atas kamu..

Suami saya demam... Semalam dah demam tak pergi keja. Tengahari semalam saya balik rumah waktu lunch untuk masak sup ayam untuk beliau. Malam tadi, saya lap badan beliau dengan towel lembab, pastu massage the whole body. Pastu sejuk la kejap badan beliau. Saya siap beli cool fever untuk beliau. Dalam sepeket tu ada 2 sheets. Pastu saya pun teringin nak pakai, so saya pakai le satu. Heheheh... Melampau plak rasanya. Orang yang demam tu suhunya naik balik bila tengah malam sampai ke pagi.. Huhuhu.... Rasa mcm nak nangis. Itu baru husband yang demam. Belum anak lagi yang demam.

Pagi tadi sebelum saya pegi ofis, badan husband saya lebih panas daripada semalam. Semalam walaupun demam, beliau masih lagi boleh bangun pegi tepi tingkap untuk babai saya. Pagi ni beliau langsung tak larat nak bangun untuk babai saya kat tingkap. Huu..huuu...

Tengahari ini... saya nak balik rumah, nak bawak suami saya pegi klinik... Yang susahnya, beliau memang takkan makan ubat hospital. So, kena guna cara traditional je. Bawak jumpa bomoh lah kalo gitu. Kekeke. Ada sesape kenal bomoh? ~Ish..ish...kurafat betul.

*Sedang berfikir.... apa benda yang saya boleh masak untuk suami saya tengahari ni, yang cepat, sedap dan berkhasiat....

3 comments:

  1. x mkn ubat? cam sama ngan aku jer..hehe xyah g jumpa bomoh pun..
    cara aku, letak towel basah kat dahi sblum tido smpi pagi..insyaallah reda..jgn lap2 jer..

    ReplyDelete
  2. Ha ah kan.. Lupa plak aku, ada sorang lagi kawan aku yg tak makan ubat kalo demam. Takpe, malam nanti aku letak towel basah kat kepala beliau. Tp kalo ko tidur sopan, bleh je towel tu stay sampai pagi.

    ReplyDelete
  3. hehe..selalunya bila pgi towel tu tah kemana peginya..kih..kih

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...