Iklan! Iklan! Sila Click!

29 June 2011

Memang Bukan Atlit

Sejahteralah ke atas kamu....

Seperti yang telah dikecohkan semalam, saya pegi jogging dgn En Stormpong. Kat Taman Permainan depan flat kiterang tu. Taman itu agak besar. Kalau berlari sekeliling taman tu lebih kurang macam 1 padang bola, tapi bukan bola sepak, bola jaring je. Kehkeh. Takde la, acah je.. Tidak la sekecit itu taman tersebut. Actually saiz taman tu macam separuh padang bola la walaupun saya sendiri tak berapa pasti padang bola sebenarnya besar mana.

Kami bermula dengan berjalan kaki je kat trek jogging tu 3 pusingan sambil bersembang dan berpegangan tangan. Sungguh la mengada-ngada. Dah la mengacau orang lain nak jogging, pastu bercinta plak tu. Ish..ish.. ish... Sungguh tidak putat. Lepas berjalan 3 pusingan, baru le kami berlari-lari anak. Pastu semput. Muehehehehehe... Suami saya masih lagi demam sebenarnya pada waktu itu. So, sakit-sakit kepala lagi. Maka, kami pun berhenti berjogging, sambung berjalan lagi 2 pusingan. Pastu dok kat buaian, then main kat satu equipment yg fungsi dia untuk menari twist. Hehehe. Tak tau macamana nak explain rupa bentuk peralatan tu. Tapi agak best la.. Rasa mcm ramping skit pinggang. *auta

Sebenarnya.. motif saya buat entry ni ialah untuk memberitahu bahawa... saya memang dilahirkan bukan untuk menjadi atlit, ahli sukan atau ahli bina badan atau seumpamanya. Apa-apa acara sukan atau permainan memang saya tak pandai main. Kalo main pun memang merapu habis. Main bowling, bola bukan setakat masuk longkang, tapi siap bleh masuk lane sebelah, tolong strike kan pin kat lane sebelah. Dasat bukan? Kalau main netball plak.... saya berlari ke sana-ke sini mcm ye-ye je, tapi dalam masa 45 minit permainan tu, saya hanya pegang bola paling banyak pon 5 kali. Hahahaha... Bingai giler. Kalau main badminton lagi la hancho. Hanya hanya berdiri setempat je. Kalo shuttlecock pegi jauh skit, saya tengok je tak kejar pun. Tapi apa-apa pun gaya memang tak kalah. Pakaian, kasut, reket mesti perlulah lengkap. Tapi bila main, hancho. Hahahah... Tentang sukan ni, kalau saya pandai pun, mungkin hanya sebagai pengulas sukan bleh la kot. Sebab hobi saya complaining sana-sini, tapi tak pandai buat pun. So, mungkin sesuai kalo jadi pengulas sukan. Bukan setakat sukan je saya suka ulas, semua benda yang tak kena di mata saya pun saya bleh ulas, mekap orang tak cun, baju org cantik ke tak cantik, suami orang nampak parut kat muka sebab tak mekap masa kawen semua saya bleh jadi pengulas. MUehehehe.. Sarkastik...sarkastik..

Dahhhhh....


No comments:

Post a Comment

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...