Iklan! Iklan! Sila Click!

29 April 2011

Salt Itu Bukan Garam


Sejahteralah ke atas kamu.

Nah, ini satu lagi filem lakonan Angelina Jolie yang saya tonton baru-baru ini. Tajuknya Salt. Salt dalam cerita ini bukan bermaksud garam, tapi watak Angelina Jolie sebagai Avelyn Salt. Watak dia dalam filem ni, mcm biasa la... sebagai agent rahsia. Mungkin sebab watak tu memang sesuai dgn dia kot. Lagipun dia ni memang lasak. Kalau tak silap, kebanyakan aksi dalam filem ni dia lakukan sendiri, bukan menggunakan stuntman. Hebat jugak la kalo melompat dari lori kontena ke lori kontena lain kat lebuhraya, yang mcm kat Karak lepas terowong tu. Huhu...

Filem-filem aksi, yang membuatkan dia best ke tidak adalah ketulenan aksi-aksi tu. Maksudnya aksi dalam filem tu, kita belum pernah tengok dalam filem lain. Atau kalo dah pernah tengok pun, sangat jarang. Juga aksi yang nampak susah nak dilakukan. Itu baru le best. Setakat tembak2 dan berlawan bertumbuk hiyahhh hiyahh wachaaa tu dah bosanlah kan? Contohnya filem The Matrix. Aksi Neo [Keanu Reeves] mengelak peluru dengan gaya 'limbo rock' tu kan dah jadi ikutan dan trade mark filem tu. Satu lagi, aksi dia terapung ke udara dengan tangan dan kaki mcm nak buat tai-chi tu pun jadi ikutan banyak filem lain terutamanya filem komedi. Saya, kalo tengok filem aksi yang best, best ternganga mulut tanpa disedari. Heheheh...

Satu lagi filem aksi yang dilakonkan oleh Angelina yang saya suka ialah Wanted. Yang tu pun agak mengangakan mulut jgk. Filem lain yg dah membuatkan mulut saya ternganga ialah Wolverine dan Sherlock Holmes. Sherlock Holmes tu tajuk dia macam boring, tapi kena focus kalo nak tengok. Sebab citer dia laju giler. Kalo terlepas pandang satu scene je bleh jadi tak faham.

Ok, berbalik semula kepada review filem Salt tadi [heheh. Iklan panjang benor.]. Walau mcmn hebatnya aksi sesebuah filem, ia masih perlu disokong dengan jalan cerita yang kemas dan ending yang baik. So, filem ni bagi saya agak bagus sebab ia telah meningkatkan adrenaline saya. Kesimpulannya, sesiapa yang suka filem aksi, saya suggest filem ini.

Kenapa saya suka review filem yang dah lama? Heheh, sebabnya saya baru je tgk. Dulu masa kuar wayang saya tak tgk. Dah lama gile saya tak tgk wayang. Last pun tgk filem The Tourist. Sebab rasa mcm membazir je gi tgk wayang. Lebih baik tunggu je kuar kat internet utk download. [Marah le Mamat Khalid, pengarah Hantu Kak Limah kalo baca ni. Hahahha.]

No comments:

Post a Comment

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...