Iklan! Iklan! Sila Click!

04 April 2011

Perempuan Tua Dengan Lelaki Muda?

Sejahteralah ke atas kamu yg membaca blog ini....

Dilemma wanita, terutamanya yg lambat bertemu jodoh. Selalu sahaja ditakdirkan untuk bertemu, berkawan atau didekati oleh lelaki yang lebih muda. Tetapi hati terasa berat untuk menerima cinta lelaki muda. Kenapa ye? Seolah-olah lelaki yg lebih muda, terus di 'banned' daripada senarai calon pasangan hidup mereka. [Hanya bagi lelaki muda yang berfikiran terbuka tentang usia. Bagaimanapun, tidak semua lelaki boleh menerima wanita yang lebih berusia daripada mereka. Itu pilihan masing-masing la kan... Takde sape nak paksa.]

Mungkin wanita yg lebih berusia menolak cinta lelaki yg lebih muda daripada mereka kerana merasa tidak yakin dengan kewibawaan lelaki muda tersebut. Mungkin juga kerana malu dan takut dikata oleh orang 'tak sedar diri, dah tua tapi nak nk lelaki muda'. Atau mungkin juga kerana karektor lelaki muda tersebut terlalu kebudakan. Apa pun alasannya, empunya diri lebih tahu.

Tetapi, pendapat jujur saya.... Usia lelaki itu tidak penting. Asalkan sama-sama suka. Wanita pula, jangan la terus tutup ruang untuk lelaki yg lebih muda untuk menangi hati kamu. Berilah mereka peluang untuk memperlihatkan kebolehan mereka. Takut diumpat oleh orang? Alaaa... Apa yg nak dimalukan jika lelaki tersebut lebih muda. Pedulikan la apa orang nak kata. Asalkan kamu tidak melakukan perkara yang dilarang oleh agama. Kadang-kadang, lelaki yang lebih muda lebih baik perangainya daripada lelaki yg sebaya atau lebih berusia daripada wanita itu.

Saya bercakap berdasarkan pengalaman sendiri dan kawan-kawan. Di kalangan kawan-kawan saya sendiri pun ramai yang memilih/menerima lelaki yang lebih muda sebagai pasangan mereka. Ada yang lebih muda 4 tahun, 6 tahun dan yang terhebat dan paling saya kagum jarak usia kawan saya dgn suami beliau adalah 8 tahun. Ok je saya tgk. Nak dikatakan kawan-kawan saya yang mencari lelaki muda, tidak juga. Tapi lebih tepat dikatakan yg lelaki muda mencari kawan-kawan saya. [Mungkin sebab kebanyakan kawan2 saya hot dan nampak muda. Kehkeh.]. Jadi, saya rasa jika pasangan bagi seseorang wanita itu lebih muda drpd usianya sendiri, ADALAH NORMAL dan OK. Tak ada apa yg peliknya.

Jika saya sendiri.... memang biasa didekati oleh lelaki yg lebih muda [bajet hot + gorjes la tu.. lalalala]. Tetapi hanya setakat setahun atau 2 tahun sahaja. [agaknya sebab muka saya hanya kelihatan lebih muda setahun atau 2 thn sahaja drpd usia sebenar. hehe]. Tunang saya walaupun sebaya tahun dgn saya, tapi saya tetap lahir 7 bulan lebih awal drpd beliau. Hahaha.. So, kira muda jugalah daripada saya. Tapi, saya tak de la kisah sgt dgn hal-hal remeh begitu.

Owhhh... Entry ni kelihatannya seperti tiba-tiba je kan? Sebenarnya sejak akhir-akhir ni, perempuan-perempuan yg rapat dgn saya, selalu mengutarakan dilemma yg sama. Usia sudah bertambah, tetapi jodoh belum sampai. Lelaki yg mendekati hanya lelaki yg lebih muda. Jadi, nak bagi motibasi la skit kat mereka. Relax la wei... It's ok, no problem kalau pasangan kamu adalah lelaki yg lebih muda. Yang tak okaynya kalo pasangan kamu itu lelaki muda dan kamu sendiri adalah lelaki. Haa... itu berdosa. Dilaknat Allah. Hahahah. Gay siottt... Geli giler. Haakkkkkk ptuikhhh!!! Good luck friends!

11 comments:

  1. Askum!

    Terima kasih sbb buat entri ni. Walaupun xde la menenangkn hati sy sgt tp boleh la buat iktibar gak.

    Dilema sy mmg mcm ni. Sejak dr dulu lg. Smpi sy rs x percaya langsung dgn semua lelaki terutama yg lebih muda sbb dorg hanya nk main2 n buat eksperimen jer...

    Xpe la... Semoga sy x kena tipu lg...

    Wassalam

    ReplyDelete
  2. kekasih sy muda 2thn dr sy,skrg sy umur 25,dan die 23..kami dh b'cinta 1thn 6 bulan & merancang utk bertunang (mungkin nikah terus) dalam masa terdekat..alhamdulillah x prnh b'telingkah,selama b'cinta bru 4x b'jmp,tu pun bkn jumpa berdua je,ade kwn2 temankan..alhamdulillah xde ape masalah.umur sekadar angka.kematangan bukan pada umur tapi sikap empunya diri.kalo nak kate yg muda bermasalah,x matang dll lelaki tua ape kurangnya.terbaru,warga emas belasah & kencing kat muka isteri..abah & mak sy beza umur 3thn.alhamdulillah kekal bahagia dgn 5org anak.pernah dicemuh keluarga mertua tapi sekarang mak sy menantu ksyangan..syukur

    ReplyDelete
  3. Perempuan tua lebih matang brpgalaman dri yg muda..
    like old woman

    ReplyDelete
  4. Perempuan tua lebih matang brpgalaman dri yg muda..
    like old woman

    ReplyDelete
  5. Sy mcm terjatuh cinta dgn lelaki yg 8thun lg mude...sy rse diri sy tahpape...sbb lelaki tu pn ckp bnde ygsame...tp sy rse dia budak kecik..dan xsesuai sy dgnnye...sbb sy 26 dan dia 18thn..:(

    ReplyDelete
  6. sye nk cri akak atau mama agkat area klang,selangor.jika sudi,msg 019-3407259..lelaki,25thn,klang..

    ReplyDelete
  7. Kekasih sya umur 40.. saya lelaki 22.. hmm mesti ramai yg terkejut..

    ReplyDelete
  8. Kekasih saya umur 40.. saya lelaki 22.. ermmm mesti ramai yg terkejut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suami saya muda dari saya 20 thn...

      Delete
    2. Suami saya muda 20 th..
      So..setakay ini om jer..

      Delete
  9. Ade sorg lki ni die adik kwn sy..dan ibu die manager tmpt lma sy bkja.Bdk ni umo 23 dan sy 30.die tgk tentang komen sy dgn kakak n ibunye dlm fb.lme die perhati.dan senyap2 die tegur sy n mnyatakan hasrat utk bkwan.Sy pikir klu kwn xkisahla.lps pd tu die ckp die taknak bkwn je.nk lbh serius ke arah pkahwinan.Tp die xmcm2 bdk2 pon.Ade kje tetap.Die suruh sy bg mse tuk die kmpol duit.Katenye die suke yg berumur sbb lbh matang n x mengade2.Tp mmgla buat mse ni die tke care sgt.Wlupon muda sy xrase die mcm tu.mcm sebaya sy plk..Byk die yg nasihatkn sy ..mk sy ok.Cume ibu n kakak die xtau lg.Sy srh rahsiakn dlu.Tkt diorg tkjut pule.

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...