Iklan! Iklan! Sila Click!

30 April 2011

Mengutuk Orang

Sejahteralah ke atas kamu...

Saya masa sekolah menengah dulu, agak berperangai seperti puaka. Bukan dari segi perbuatan. Perbuatan tu takde apa sangat yang saya buat. Tapi saya sungguh kuat mengutuk orang. Memang ramai le yg kena kutuk dgn saya, tapi kutuk belakang. Eceh. Cakap je la mengumpat kan? Cover plak dgn perkataan 'kutuk'. Konon-kononnya brutal la tu. Bleh blah!

Walaupun saya tau saya pun banyak kena kutuk belakang-belakang, tapi itu bukan point saya untuk hari ni. Itu hal mereka la kalo nak kutuk saya. Sebab saya hidup jugak dgn sihatnya sampai ke hari ini. Tapi itu lah dia... Part yang saya mengutuk orang tu.. Mcmn la nak buat. Yang lebih membuatkan muka jadi ungu, bila sejak akhir-akhir ni, ramai org yg saya penah kutuk dulu, add saya kat FB. Huuwaa.... Rasa bersalah gila viva. Tapi what should i do? Nak mintak maaf? "Err.. Excuse me.. Akak... Saya nak mintak maaf ni.. Sebab masa skolah dulu, saya panggil akak 'Kak Sam' sebab bau akak masam.". Kalau saya buat macam tu, tidak ke nanti memutuskan silaturrahim plak.

Ada sorang brader tu, saya panggil dia 'Abang Das'. Sebab masa saya dgn kawan saya tengah berjalan kat koridor [waktu petang lepas habis skolah], saya ternampak brader tu yg berpakaian ala-ala blek metel, dgn berantai2, baju hitam, seluar jeans boot cut tapi ketat kat peha dan gaya jalan yang brutal giler, tetiba dia jatuh tergelincir depan tandas, sorang-sorang. Bayangkan le betapa seksanya saya dgn kawan saya Waki nak tahan gelak sebab takut kena pukul je dgn brader tu kalo gelak depan-depan. Lepas dia dah hilang dari pandangan tu, baru le kiterang gelakkan dia sampai le skrg.

Pastu kiterang suka mengejek gaya 'excited' sorang akak tu bila dia nak berlari. Pastu ejek pembantu warden asrama yang bercakap hampir nak sengau tapi dia cakap laju-laju.

Kalo baca kat entry ni, tak macam teruk sangat pun kan? Tapi saya yg buat benda2 tu dulu, memang rasa sgt bersalah kepada mereka.

4 comments:

  1. zmn2 dulu sgt dosa, skrg pun bertambah, kalu org wat pelik sket ingat sumur idup, kalu ingat pelajaran ok gk, dh ler x pandai ms skolah, huhuhu, wat malu jek

    ReplyDelete
  2. nape la ssah sgt nk komen ni, ssah btol la buta it ni

    ReplyDelete
  3. tu la pasal zila chan. Asal nampak tak kena di pandangan mata kita, serta-merta je org tu kena kutuk. Ish..ish... not very the sungguh...

    ReplyDelete
  4. [url=http://ivlkrwnnz.com]MBAYNGbQTflaa[/url] , JUWyWfbgwW , http://yuxeflk.com

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...