Iklan! Iklan! Sila Click!

23 April 2011

Jikalau Saya Ada Duit 6 Juta Kat Dalam Bank...

Apa saya nak buat?

Pertama sekali.... Mestilah saya akan with-draw duit tersebut dan bayar hutang-hutang yang perlu dibayar cash.

Kedua.. Saya akan transfer duit itu, juga untuk bayar hutang bagi hutang2 yang boleh dibayar online seperti saman no entry, loan keta, loan itu, loan ini...

Ketiga... Saya akan repair Kenari saya kasi dia sampai takde bunyi krek2, tak bunyi tet..tet.., takder bunyi nyetnyet. Dah tak goyang2 pinggul masa langgar lubang, tukar tayar dan rim baru.

Keempat.... pegi haji dengan mak, abah, kakak 4 orang, abang 3 orang, abang ipar 4 orang, kakak ipar 3 orang, anak-anak buah 31 orang. Huhu.. Tutup la kedai goreng pisang + kedai tempeyek kakak-kakak aku. Heheh... Owh.. Kalo masa tu saya dah kawen, dgn suami juga la. Tapi kalo beliau bz time tu, beliau tinggei la... Hehehe.. Tapi kalo beliau tak izinkan... Huhu.. saya duduk je la umah, ngadap muka beliau.

Kelima.. sebelum pegi haji tu, saya nak upah seorang expert utk tolong buat Polisi ICT dan Change Management dan Update SOPs. So, keja ofis saya dah takyah buat. Kalo En Z marah, saya resign. Heheh. *Ader En Z kesah kalo saya nak resign? Huhu.. Sudah tentulah jawapannya juga adalah..TIDAK.

Keenam... Saya beli la rumah teres yang sederhana je untuk saya tinggal dengan suami tercinta pada waktu itu... iaitu En Stormpong. Dan beli perabot yg ala kadar.. [Eleh... bleh percaya ke tu? Hehehe.. ntah2 beli perabot import dari France dgn kusyen pun brand Fendi. Fuhh.. Tapi tak mungkin. Saya dah jadi seorang yg humble skrg.]

Ketujuh.... Dushhh!!! Tampor kepala sendiri. Banyak cantik berangan... Mana datang plak ko nak dpt duit 6 juta? Sape nak bagi? HUhu.. Alangkah indahnya berangan. Sebab berangan tak kena bayar. Tapi... berangan mendekatkan diri dgn ajal. Alamakkkk....

No comments:

Post a Comment

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...