Iklan! Iklan! Sila Click!

15 April 2011

Dugaan Membuat Bunga Telur

Sejahteralah kamu.

Merana boss saya kalo tau anak buah dia ni asyik menaip blog je kejanya. Kehkeh.. Tapi takpe la.. entry ni pendek jek. Nak cite pasal bunga telur. Tgk tajuk entry pun mesti tau kan?

Kalau kamu masih ingat, saya pernah cerita yang saya sekarang ni dalam usaha nak buat sendiri bunga telur untuk majlis kawen saya nanti. Bukanlah perkara yang hebat sgt pun. Biasa2 je. Malah kalo beli sendiri pun lagi senang. Nak yang murah, yang mahal, yang sederhana harganya berlambak je kat Jln Tar/Jln Masjid India. Tapi saje, suka... Rasa gembira dpt buat sesuatu untuk my happy beginning. :)

Bunga telur yang saya nak buat tu saya gunakan kertas crepe. Lepas dah beli mcm 10 keping, then saya potong-potongkan[utk buat kelopak bunge]... tetiba saya kira-kira mcm tak cukup je untuk buat 100 bunga. So, saya ingat nak cuba jimatkan kertas tu nak potong kecik2 skit supaya tak perlu pegi beli lagi. [Huuu...huuu... malas gile nak pegi Jln TAR bersesak-sesak, semata-mata nak beli lagi 5 keping kertas crepe tu.] Tapi nampak gayanya memang takleh nak buat apa dah... terpaksa jugak pegi beli, sebab ..... air tumpah plak atas kertas crepe yang saya dah potong pendek2 tu. Huuwargghhh... Banyak plak tu yg dah terkena air. Dan yang paling frustrated, warna dia luntur la plak. Kalo setakat kena air tapi tak luntur, masih bleh je dipakai lagi bila dia kering kan?.. Ini dah rosak terus. Eiii... Geramnya....

No comments:

Post a Comment

Saper komen, dia best!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...