Iklan! Iklan! Sila Click!

28 February 2011

Ketiak Hitam.. Uewww.... Geli Woi!


Sejahteralah ke atas kamu yang membaca blog ini...

Ketiak tu tak bersalah kalau dia hitam. Yang mungkin bersalah adalah tuan punya ketiak sebab tak pandai jaga. Sorry la kan, sebab saya memperkatakan sesuatu yg agak tak senonoh. Tak ramai la yg ader ketiak hitam. Tapi ramai yg ader, kan? Kan? Eleh.. malu plak nak ngaku.

Pertama sekali, jangan pakai deodorant. Maksud saya. ... Deodorant yg tak jernih. Yang macam putih-putih susu tu ke. Jangan.

Kedua, jangan pakai bedak kat ketiak. Tak kira la brand apa. Semua tu nanti akan jadi daki di kulit anda.

Ketiga, semasa mandi, sental ketiak dengan sepenuh hati wp pun rasa geli-geli. Lagi bagus kalo guna berus dawai. [Rabak la ketiak. Hahaha.]

Keempat, kalo nak pakai deodorant, sila pilih yang jernih. Jenis cecair [roll-on]. Mungkin jenis yg begitu kurang berkesan dalam menyembunyikan bau peluh kamu, tetapi lebih selamat mengelakkan ketiak hitam berbanding jenis2 lain.[spray atau stick].

Kelima belas, pastikan takde bulu ketiak. Kalo ada, sila cukur. Terutamanya perempuan. Sebab bulu ketiak tebal la biasanya yg menyebabkan bau hangit, masam dan hapak tu. [Kembang tekak aku].

Saya mencadangkan.... Kamu menggunakan Nivea Roll-on Deodorant, Angel Star. Ada beberapa bauan daripada range Angel Star ni, semuanya bau soft dan light. Tak pening pun. Yang jenis Pure juga bagus, cuma baunya mcm cipan skit. Kuat giler. Diri sendiri buleh dpt penyakit muntah2 di waktu pagi kalo pakai. Jenis Energy pun bagus. Semua saya pernah pakai, tapi ketiak i tak hitam ok. Hehehe.

Tips untuk memilih deodorant, pilih lah yang 'anti-perspirant' bagi mengelakkan kanser payudara. [Salah satu cara je la untuk mengelakkannya, selain jaga pemakanan.].



2 comments:

  1. The city of Danbury's metro options into NYC, give anyone in New Milford, Newtown, Bethel, New Fairfield and Sherman options for travelling south. If a hairline crack in concrete has turned into a large crack, it will need to be cleaned out before the patching and repairing process. And when we would cut for the plumbing work, I had to patch around that and make it solid.

    ReplyDelete
  2. These were referred to as Linotype and Intertype machines.
    I suffered a lot of bullying and some sexual abuse and it
    compounded my identity problem. He becomes a different person once
    he dons his uniform to the sound of the orchestra warming up.
    Sometimes local PR can attract better business for you than an article in
    Indian media. But I made it to a telephone and called Vito Genovese who was at that
    time the most famous of New York's mafia bosses.

    my website :: click here

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...