Iklan! Iklan! Sila Click!

28 February 2011

Jangan Monyet..

Sejahteralah ke atas kamu yg membaca blog ini...

Weekend lepas saya ke Melaka. Ada urusan kerja. Aih... bile dah dok kat hotel, makan dia takyah citer la. Mesti la banyak dan macam2 jenis. Kena plak time hati tengah bahagia ni... Kehkeh.. Apa lagi, makan sampai tahap mentekedarah la.

Titik kelemahan saya, memang la deserts. Coklat, ice-cream, cake dan cheese. Perghh.. Complete set utk dpt migrain dan segala penyakit berkolestrol dan kalori tinggi. Tp, nafsu serakah punya pasal, saya belasah jugak la. Sampai satu tahap kronik, coklat cair yg org guna utk celup marshmallow tu saya letak dlm mangkuk dan makan guna sudu... Wowwww... Heaven giler. Kebahagiaan yang berlipat ganda. Pastu, lepas makan byk2 tu, semput... hehehe. Tapi cover depan org, kang org ckp mcm ni 'haaa.. tu la... time makan tak beringat...'. hehe..

Ingat lagi adegan yang paling sakai penah saya lalui dalam hidup ni. Masa bulan pose tahun 2008. Buka puasa kat Hotel Shangri-La. Yang tu, memang dasat la makanan-makanan dia. Lagi la segala bentuk makanan ada. Dan yang penting, desert dia memang segala jenis coklat dan cheese. wooooo... Hebat.. Masa tu, buka puasa saya tak kejar sangat makanan2 macam nasik atau lauk2 tu. Duniawi je semua tu. Tapi saya dok makan deserts je. Semua jenis saya cuba. Banyak gile saya makan. Pastu bila dah muak skit, minum air. Perut saya masa tu, memang penuh dgn coklat dan air je. Sampai saya dah tak dpt nak masuk lagi. Last2, sebelum balik tu... Perut saya rasa semacam. Mcm dah ting tong dan bergelodak semacam. Huhu... Pastu nasib baik saya sempat pegi toilet. Sebab, masuk2 je toilet, saya terus termuntah dgn banyaknya. Ciss... Sia2 je makan coklat banyak2. Last2 buang. Eeiii... Sakit hati saya.

Tu la pengalaman yg paling tak senonoh saya tentang melantak. Memang pengotor dan gelojoh cam vavi masa tu. Padan muka. Huhu...

No comments:

Post a Comment

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...