Iklan! Iklan! Sila Click!

07 February 2011

Ibu Mertuaku

Sejahteralah ke atas kamu yang membaca blog ini...

Saya dah hampir terlupa yang saya ada blog. Ni broadband la punyer pasal. Sape suruh dia hilang?? Tu la, lain kali.... jgn bergossip tentang transexual terutamanya semasa di Teluk Cempedak. Hahah... Kalo tak faham angkat tangan.

Cerita ni flashback je. Sbb dah takde peluang nak online mcm dulu. Jadi, 'cerita-cerita hot Kak Lita' terpaksa la disimpan di dalam peti. Ni la baru nak kuarkan. Minggu lepas, saya amik cuti rehat 2 hari[Isnin dan Rabu].. Tapi yang syiok habisnya... Dpt bercuti 9 hari.. Wee hooo.... Memang melangut sakan le kat kampung. Hari Sabtu lepas saya balik kampung... Malam tu saya call ibu, untuk bagitau beliau yang saya nak singgah umah beliau, nak amik baju melayu Mr Storm. Tp ibu takde masa tu. Bakal adik ipar [Ninee, bukan nama sebenar.] je yang jawab. So, no problem la kan... Asalkan maklumat dapat dipindahkan ke lokasi yang betul tu dah kira ong la... Lepas tu, saya sembang2 jap dgn mak, then krohhh...krohhh..ZZzzzZZZZ...nyum...nyumm... Syoknyer tido kat kampung kat bilik bersawang saya tu. Selesa.. Sejuk. Tenang...Nyaman.... Owwhh... Aku rindu... Hahaha... gedik betul.

Esoknya, Ahad... Memandangkan saya bercuti solat, so saya bangun lewat le. Masa tu jam 8.30am... Tetiba tepon berbunyi... Tengok-tengok... Ibu yang call... Saya dah rasa mcm tertelan kulit durian dah... Kantoi la karang kan. Ibu mentua tepon time saya tgh tido.. Ishh... Tapi jawab jugak, dan buat suara ceria. "Owh, ibu... apa khabar? Ibu sihat?"... Then bersembang2 skit dgn ibu, dah bagitau maklumat yg saya bgtau kat Ninee semalam... pastu ibu cakap macam ni "Haaa..takper la... Pegilah sambung tido tu..."... Aduh... Kerongkong yang tertelan kulit durian tadi, tetiba rasa mcm ader org tuang Clorox... Dah takleh nak cover dan tak berdaya nak cakap apa dah melainkan "Alamakkk... Ibu tau la plak saya tido... heheh".. Pastu ibu kata dia tau, sebab suara tu bleh kenal suara tido... Huuuwaaaaaaaaa.... malunyer aku... Kantoi..

Ishh.. Tak sempat nak merepek selanjutnya... En Awi panggil meeting plak.. Babai... See you later aligator.. :p

No comments:

Post a Comment

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...