Iklan! Iklan! Sila Click!

16 December 2010

Gubahan Hantaran Bertunang - Tuala/Towel




Sejahteralah ke atas kamu yang membawa blog ini...

Kita bertemu lagi dalam entry yang tak menarik ini... Tapi kali ni, malas nak cerita detail-detail sangat. Cukup le dgn gambar dan penerangan ringkas.

Gubahan Hantaran Pertunangan - Tuala atau towel



Motif : Buah-buahan. Tapi tak tau buah mende. Hahahha. Sbb kaler dah le kelabu kan? Pastu ada putet plak kat atas tu.

Kalau nak buat bentuk bulat2 tu, gumpalkan surat kabar. Buat le saiz yg berbeza-beza skit. Baru la seni. Tapi saiz tu jgn la jauh beza sgt. Kemudian ikat guna benang atau getah gelang. Kemudian hiaslah dengan daun2 atau apa-apa bahan tambahan yang lain. Bahagian bawah tuala yang tak diikat jadi bulat tu, lipat masuk ke bawah. Kira mcm pandai2 le cover. Dan daun-daun tu membantu untuk cover bahagian bawah tuala yang berserabut tu.





Gubahan Hantaran Bertunang - Bakul Buah-buahan



Bakul buah-buahan ni, kat bawah tu, lapik dgn kain organza. Kalau bakul tu besar sgt, dan buah tak cukup, kat bawah tu bleh letak kertas yang digumpal2. Kemudian, boleh gunakan kain organza yang sama untuk balut keliling tangkai bakul tu. Pastu letak bunga yang seragam dgn dulang hantaran lain.


Gubahan Hantaran Bertunang - Sejadah



Motif : Ntah la motif apa. Yang penting lipat je mcm notebook terbuka. Pastu hiaslah ikut suka kat tepi-tepi tu dgn manik apa-apa yg patut.

3 comments:

Saper komen, dia best!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...