Iklan! Iklan! Sila Click!

05 December 2010

Emosi Dan Tuala Wanita


Sejahteralah ke atas kamu yang membaca blog ini....

Kelakar je saya rasa bila tengok iklan tuala wanita, yang motifnya berkenaan dengan 'memulihkan emosi wanita'. Ada beberapa jenama yang saya tengok. Yang pertama, menawarkan bentuk tuala wanita, melengkung di hadapan, lebar di tengah dan berbelah di belakang.... Dan yang kedua menawarkan corak berwarna-warni yang ceria, dengan harapan.... mood wanita yang datang bulan tu boleh berubah dgn keadaan tuala wanita yang ditawarkan mereka. Hahaha... Kelakar la...

Sebagai pompuan, kamu sendiri tau emosi kamu sewaktu period memang ajaib. Tak ada apa pun yang dapat membantu memulihkannya betul tak? Walau orang yang paling kamu sayangi pun belum tentu dapat meredakan emosi kamu. Kadang-kadang siap kena marah lagi. Kalau tak kena marah pun, paling best pun kena buat tak tau je la dgn kita. Dah tu, org yang paling disayangi pun kena marah, ada apa la dengan tuala wanita. Buat le corak apa pun pada tuala wanita tu, kalau dah namanya emosi, emosi le jugak.

Tapi emosi ni, kalau bleh, jangan la dilayan sangat. Kalau layan, mmg susah nak control. Kalau bleh walau takde mood mcmn sekali pon, daripada kamu meroyan tak tentu pasal, lebih baik kamu tidur. Kalau dah tak larat nak tidur, dok diam2 je sorang2 dalam bilik. Surf internet. Kalau nak suruh bersukan time datang bulan ni, mmg hangin je la satu badan kan? So, just sit back and relax. Then makan coklat. Kalau saya, mmg menjadi la tactic makan coklat ni. Time stress tu, bila kunyah je coklat... ermm... rasa mcm meresap kat otak..... then tetibe je rasa ketenangan dan mood hepi. Tapi biasanya sekejap je la berkesan. Time angin meroyan datang lagi, mood hepi hilang... Bertukar jadi raksaksa Gorgon gak. Lalalala...

5 comments:

  1. pelik juga kan, orang period yang cepat naek angin.hani salu cool je.tapi salu gaduh ngan my boyfie la.hehe

    ReplyDelete
  2. Ahah!! Jd Hani shud knoe la knp Hani cool kan? Sbb ader tempat yg boleh disalurkan kemarahan tu. Tp mmg tu la fungsi BF kan? Hihi.

    ReplyDelete
  3. huhuhu...tulunnnnnnn!!!! sedang emosi w/pn x period... so wat to do??????? huwaaaaaaa

    ReplyDelete
  4. Hahaha.. Anonymous.. Kesian. Kena kuatkan minda. Jgn bagi emosi menguasai fikiran. Relax2 je.

    ReplyDelete
  5. tol tue...sy selalunya tido je..tapi kalau seminggu dah period..x larat dah nak tido..mesti ada je masa2 yang pmpuan akan meroyan nie :D

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...