Iklan! Iklan! Sila Click!

31 October 2010

Stigmata... Apakah Itu?

Sejahteralah ke atas kamu yang membaca blog ini....

Penah dengar tak pekataan 'stigmata' ni? Gayanya macam nama batang pokok keembung je kan? Hohohoho...

Stigmata ni adalah kesan pada badan atau rasa kesakitan pada bahagian yang sama seperti Jesus disalib. Stigmata ni adalah mengikut kepercayaan Roman Catholic. Tak tau la mcmn boleh jadi stigmata ni. Tapi dierang claim, yg luka-luka dan kesakitan [di tapak tangan, di kaki dan di dahi] itu terjadi dengan sendirinya. Seolah-olah mereka telah disentuh oleh Jesus [a touch of Jesus].

Cheyy... Macam bagus je citer pasal Jesus. Saya tgk saluran National Geographic semalam. Dalam rancangan yang bertajuk 'Is It Real?' atau jika saya terjemahkan ke dalam bahasa Bugis akan menjadi 'eh, betul ke benda ni?, auuw...'. Ntah betul ntah tidak, tapi dalam rancangan tu ditunjukkan la kajian yang doktor dierang buat... Doktor tu check punca luka tu memang tak dapat dijelaskan dengan kata-kata... Kelu lidah nya.. Hahah. Itu kalo yg jenis luka tu, tetiba je kuar darah kat dahi. Tapi yang lagi creepy, biler yg menggelupur mcm kena sawan vavi. Motifnya, tak tau la plak. Maybe nak membuktikan bahawa mereka adalah insan terpilih oleh Tuhan kot. Takper la kan.. itu kepercayaan mereka.

Ni contoh.. Tgk le kat tangan angkel tu. Fuhh.. Baju dia bukan main mewah. Kaya. Tak wasatiah langsung.



Untuk pengetahuan am korang je ni. Jangan plak ko kata, aku ni penyebar dakyah Kristian plak. Aku lempang ko kang. Kwang2. Ok.. Finish oledi.

6 comments:

  1. Ӏ wаs suggеsted this web site by my сousin.
    I'm not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty. You'rе wondeгful!
    Τhanks!
    My site ; loans for bad credit

    ReplyDelete
  2. Link exchange is nothing elsе but it is јust placing thе οther pеrѕon's blog link on your page at suitable place and other person will also do similar in favor of you.

    Here is my weblog - payday loans
    My web site :: payday loans

    ReplyDelete
  3. Ι drop а comment each tіme I apprесiаte a aгtіcle
    on a ωebsite oг if I hаνe somethіng to cоntrіbute to the disсuѕsіon.
    ӏt's triggered by the sincerness displayed in the article I read. And after this post "Stigmata... Apakah Itu?". I was moved enough to create a comment :-P I actually do have 2 questions for you if it's allгight.
    Is it simplу mе or dο а few of thе rеspοnses apρeаr аs if they aгe left by
    bгain ԁeаd indiviԁualѕ? :-Ρ Anԁ, if
    you аre posting on аdditіοnal online sociаl sitеs, I ωοuld lіke
    to follоω yоu. Could уοu make a lіѕt еνery one
    оf уour shaгеd sites like your
    Facеbook pаge, tωitter fееԁ, or linkeԁin pгοfile?



    Also visit my ωеb ѕite; payday loans

    ReplyDelete
  4. Hаve yоu ever thοught about аdding
    a little bit mοre than just уour articlеs?

    I mean, what you ѕaу is valuable аnd all.
    Neѵeгtheless think abοut if you added ѕomе great graphics or vіdeo clіps to give your posts moгe,
    "pop"! Your content iѕ exсellent but with picѕ and clips, this blog could cеrtainly be οne of the greatest іn іts niche.
    Veгy good blog!

    My blog - payday loans

    ReplyDelete
  5. Hi there friends, pleasаnt pοѕt and nісe argumеntѕ
    commented at this place, I аm reаlly enjοying bу these.


    Μy website :: Same Day Payday Loans

    ReplyDelete
  6. A physical security search of all computer hardware to identify the presence of the USB keylogger installed.
    In this scenario, you should be thinking more about saving
    your marriage and relationship! The required storage Have the ability to monitor computer activity, the thing that's needed most for confrontations is the solid proof of misdeeds. Do you even know the function of recording Facebook chat conversations with iChat, AIM, Adium, AIM for both sides, it will reappear.

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...