Iklan! Iklan! Sila Click!

12 August 2010

Sensitif? Perlu Ke?

Sejahteralah ke atas kamu yang membaca blog ini...

Biasanya kalo bab-bab hiburan, saya dah tak amik port. Ader aku kesah? Terutamanya kalo budak-budak AF. Tapi kali ni memang takleh tahan la nak comment gak. Tadi, masa tengah berbuka pose depan talibisyen, saya main tukar-tukar channel. Sbb semua citer cam cipan. Pastu tukar ke Astro Ria. Masa tu kebetulan saya nampak muka Hafiz AF . AF yg ke berapa dah tak ingat. Waktu saya tgk tu, dia tgh baca doa. Duduk kat meja makan. Baca doa ni "nawaitu souumaghodin an ada i, fardhu shahriromadhon.....". Lepas baca doa, dia makan. Buka pose. Wakakakaka. Muka confiden je. Baca niat pose masa berbuka pose. Ishh...ishh... ader ke patut.

Soalan di tajuk tu, Sensitif? Perlu ke? Maka jawapannya ialah... PERLU. Kat sini la perlunya sentitivity. Ok la, saya faham kalo Hafiz buat salah. Tersasul. Tapi takkan la masa dia baca tu, takder cameraman, lighting man, director, tukang buat air, atau pembantu produksi? Takkan la sorang pon tak perasan kesilapan tu. Ishhkk... Dah ler broadcast satu Malaysia. Buat malu je weiii.... Huhu....

Sensitif biar bertempat. Ok?

Dan sebenarnya saya tak tengok rancangan tu daripada awal. Rupa-rupanya scene baca niat berpuasa tu adalah waktu dia bersahur. Kehkeh... Tu la... Tak tau hujung pangkal... Tetiba nak menyampuk. Mintak maaf yer... Dah la bulan pose ni, fitnah orang plak. Tak baik dowwwh..

6 comments:

  1. sungguh drg ni tak peka..mengarut sungguh agaknya drg cuma tau niat posa aje..doa buka fail kot..

    ReplyDelete
  2. ish ish..bakpe jadi gini ni..haih..

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. erkk ye ke? aku rasa masa kat restoren tu mmg die baca doa bukak posa..
    kalo kat umah tu masa sahur baca doa makan pastu smbung niat posa tak perasan lak aku..
    nanti aku try dgr balik kat utube..

    kalo betui.. tak patut le tadak sapa pon kat situ yg tegor...

    ReplyDelete
  5. Conan : Alamak.. ye ke? Doa tu masa tgh sahur ke? Kehkeh... Ingatkan berbuka. Sy mmg tak tgk dr mula. Thanks ye sbb bitau hal sebenar. Mesti Ida dgn Aida rasa nak pelangkung pala aku 4 kali. To Hafiz AF, mintak maaf ye sbb telah memitnah kamu. Nnt akak delete entry salah fakta ni. Ishhh.... Malu..malu...

    ReplyDelete
  6. kwang kwang kwang sabor jelah haku ngan salida nih

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...