Iklan! Iklan! Sila Click!

25 August 2010

Babi Punyer Susu, Sapi Dapat Nama.

Sejahteralah ke atas kamu yang membaca blog ini....

Pantun utk org-org yang tak percaya :
Tak caya sudah! Namamu Dolah!

Minyak Sapi Ghee QBB disahkan tidak halal. Dan pihak JAKIM telah MENARIK BALIK STATUS HALAL daripada product tersebut. Kalo tak caya, bleh tengok sendiri kat website Minyak Sapee Ghee.




Saya kena bagitau mak dan kakak-kakak saya la kalo gini. Kang nasik minyak utk raya tahun ni, dierang masak lagi guna minyak sapi brand ni. Haa... ni yg haku nak marah ni. *Kata-kata ni adalah untuk tokey minyak sapi iteww : "Kalo dah nama minyak sapi, letak la minyak sapi. Kalo dah cmpur babi skali tu, maksudnya takleh panggil minyak sapi dah. Kena panggil minyak babi la!". Ooopps... Tak baik maki-maki.

Ingat! Makanan ni, walau sedap canner pon, kalo dah haram tu.... takyah le makan. Tak berbaloi dgn dosa yang kamu dapat. Ingat, kita hidup kat dunia ni hanya tak sampai satu abad. Tapi kat akhirat kita kena hidup selama-lamanya. Selama-lamanya tu maksudnya, takkan mati-mati. Jadi, kalo kita kena lepak kat neraka, maka mmg tak dpt lari mana dah. Tiap2 hari kena seksa ...Huuwaaa... takmo masuk neraka.

Ni satu lagi maklumat dari web MekDinal

"ISU McDONALD
Dimaklumkan bahawa JAKIM tidak menggantung / menarik Sijil Pengesahan Halal yang telah diberikan kepada McDONALD / Mac Food Services (M) Sdn Bhd.
Sekian, terima kasih."

No comments:

Post a Comment

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...