Iklan! Iklan! Sila Click!

08 June 2010

Salida Buat Onar.... Lagi. Ngeeee...

Sejahteralah ke atas kamu yang membaca blog ini....

Pagi ni saya agak lambat. Macam biasa la. Saya ni kan mcm Nobita, tiap2 hari lewat pegi skolah. Kalo dulu, masa sistem swipe card untuk masuk ke kawasan lif belum siap setting lagi, bleh la jugak saya berenti dulu kat tepi bangunan SSM untuk touch card saya kat receptionist, sebelum naik ke parking. Tapi sbb skrg biler dah berfungsi 'pintu pagar keselamatan' tu, saya terpaksa la park kereta dulu, kemudian baru masuk ke 'pintu pagar keselamatan' utk naik ke ofis. Sigh.....

Oleh sbb saya dah menNobitakan diri pagi tadi, saya agak menggelupur nak cepat2 turun lif ke lobi. Dari Level 6, saya masuk lif, dan berdiri betul2 depan buttons panel dlm lif tu. Sampai kat Level 5, lif berenti, ader 2 org masuk. Dan tugas saya la utk tekan butang 'Tutup La Pintu Ni Woi' pada buttons panel tu. Pastu kat Level 4, berenti lagi. Ader 2 org lagi masuk. Lepas dierang masuk, saya pon nak tekan lagi button utk tutup pintu, dgn muka berlagak + confident habis, tanpa memandang pada ppanel tu; Push... then... kringggggggggg...... Hahahah... Rupa-rupanya saya tertekan loceng kecemasan. Cepat2 saya lepaskan tangan....... [Dalam hati saya cakap "Alamak... Tertekan la pulak", tapi saya tak pasti ayat tu mmg betul2 terlintas di fikiran je, atau pon sebenarnya dah terkeluar dari mulut saya huhu.].

2 saat lepas saya 'TERtekan' loceng kecemasan tu, saya dgr suara, "Boleh saya bantu" dari speaker kat atas buttons panel tu. Ngeee... Malunyer haku rasa... Dgn suara sardinnya, saya jawab le "Oo... Tak... tersilap tekan je tadi". Saya dpt rasa orang-orang lain dlm lif tu, mesti nak pelangkung kepala saya skali sbb dah la dierang pon lambat, pastu ader plak minah jelita yg buat lawak sarkastik pepagi ni. Kekekeke... Sorry yer... Nasib baik kaki2 menggelakkan saya tak ada di tempat kejadian. Terutamanya Orang Kg Baru dan Zu. Kalo tak, mesti saya dah kena gelak selama 6 jam non-stop ni. Pheww.. Lega.

3 comments:

  1. Wey hahaha..aku dah lama teringin nak tekan loceng tu, sbb nak tgk apa jadi. tapi kalau sengaja tekan takut kena marah pulak. zu kalau baca post ni, mesti dia gelakkan kau

    ReplyDelete
  2. Ngeee... Aku selalu berperangai sarkastik secara tak sengaja kan? Hehehe...

    ReplyDelete
  3. nak gelak jap..... hahahahaha.....

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...