Iklan! Iklan! Sila Click!

18 June 2010

Funny Stuffs! Come And See!

Sejahteralah ke atas kamu yang membaca blog ini....

Memandangkan saya tak ada idea nak citer apa malam ni, tapi gedik jugak nak post new entry... Maka, saya cuma mampu berkongsi gmbr-gmbr menarik yg saya cilok dari blog org. Wakakakaka...

Gambar 1. Ada 1 kedai bakery kat Crotia yg kedai dia asyik kena pecah dek pencuri je. Last² skali dia bengang sangat, dia letak gmbr Chuck Norris kat cermin kedai dia. Konon² mcm Chuck Norris sedang melindungi kedai dia. Yang penting, lepas dia tepet gmbr tu, selamat kedai dia. Takder org pecah masuk sampai le sekarang... Cayalah Chuck Norris! Ni mesti sbb pencuri tu rasa rendah diri sbb Chuck Norris ader bulu dada sedangkan dierang takder... Kwang2.


Gambar 2
Sign ni maksud dia lebih kurang gini; "Woi...Takyah mengada-ngada nak masuk dlm ni. Kalo ko tak mati sebab jatuh tergolek dog kat dlm ni, ko mungkin akan mati jugak sbb kena baham boyer. Lu pikir la sendiri... "[setelah dialihbahasa ke bahasa Melayu Pasar{Pasaraya Kitasama, Jln Alor Akar, Kuantan.]



Gambar 3
"Menangi pakej bersiar-siar dgn kereta polis hanya dengan mencuri di kedai ini. Pemenang bertuah juga mungkin akan keluar surat kaba supaya senang sedara mara dgn kengkawan tgk. Tidakkah ini membuatkan mak kamu bangga?"


Gambar 4
"Kalo berani, parking la kat sini, kalo ko nak rasa tayar ko pancit 4-4 bijik, kot-kot la ko mmg kaya nak tukar tayar baru. Mentang2 sebelum ni aku lukis petak-petak kuning je, so korang tak takut yer. Ni aku warning ni. Saper berani, meh la park keta sini. Tgk apa akan jadi kat keta korang." *Walaupon takder tulisan apa-apa dalam gmbr ni, aku tolong terjemahkan... Hehehe... [Suka je nak memandai].


Gambar 5 dan yg terakhir, khas untuk kawan-kawan aku; Zu, Bro Yus, Kakak Chomel, Ina dan Cheetah;
"Saper berani tanya Helpdesk soalan-soalan bodoh, tak logik dan tak masuk akal, jaga-jaga la korang. Nanti Helpdesk akan buat korang susah atau sabotaj korang [block access internet korang ke, format PC korang secara remote ke, atau blacklistkan nama korang daripada senarai pemanggil dalam PhoneBook Helpdesk.] Jgn ada hati nak buang masa Helpdesk paham??! Sbb Helpdesk ada byk lagi call lain yang perlu dijawab. Ader fehemmm???!!" ~ hehehe... ni mcm pendapat personal aku je... Sebab dah lama pendam masa dok Helpdesk dulu. Maka, aku dpt menyelami perasaan Helpdesk.


Daahh... Abih.

No comments:

Post a Comment

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...