Iklan! Iklan! Sila Click!

25 June 2010

Alat Bantuan Penglihatan

Bila la saya nak gi tukar speck mata saya ni?



Glasses saya ni saya buat pada tahun 2000. Huuuu...Dah 10 thn. Powernya toksah cakap le... Rendah giler vavi. Tak silap saya +1.50 je setiap side. Saya lenjan sampai skru dah loose giler vavi lagi skali. Dan rabun saya skrg dah jadi -3.50 setiap side, tapi dok pakai lagi speck mata yang 10 thn ni. Masalahnya yg tertangguh sampai 10 thn ni ialah, kalo nak tempah speck, mata kena free from contact lens paling minimum 30 minit. Selalu lupa nak bwk pegi Optometrist. Dan kalo nak pakai speck dari rumah, sungguh tak nampak. Sbb power nyer sungguh sikit. Huuu... Sabor la yer mata-mata ku. Nanti aku akan tukar juger. Sbb biler dah tahap pelapik hidung tu dah tertanggal sendiri, maknanya mmg dah usang sangat dah tu. Huhu... Tapi lagi skali saya tanya, saya ni cermat kan? Hahahahahah....*cermat tapi pemalas.

2 comments:

  1. Cik Alid, nk beli speck br tggu aku tau...nak nyebok gak window shopping sunglass...cam comel je aku bercanda pakai sunglass kat bukit merah hr 2...so nak beli lg satu yg baru & lg mencomelkan aku muehehehe

    ReplyDelete
  2. Takmo tunggu ko. Takmo! Takmo! Hahaha.. Saje cari gadoh. Dah tu, mmg aku nak suh ko bwk aku pon gi kedai speck. Sbb aku nak pakai speck tu dari umah. ngeee... Jgn risau.

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...