Skip to main content

Walnut BROWNIES With CHOCOLATE Ganache

Sejahteralah ke atas kamu...



Turut boleh ditempah ;



Variety of mini tarts – cheese, fruits, chocs, (shell biasa/colourful shells)

Berry tarts

Pavlova

Congo bars

Chocs walnut brownies

Cream puff

Profiteroles (mcm cream puff tapi topped dgn choc ganache)

Baklava
Macarons



Kek:

Lava cheesecake (tiramisu, pandan, vanilla)

Marble nutella cake

Devil food choc cake

White raspberry cake

Red velvet

Rainbow cake

Comments

  1. menggoda! tapi saya dah tak berani beli mknn online. Dlm bln 2 aritu ada beli, rosak mknn tu sbb ada masalah pos. Rugi duit..nak buat camne..:(

    ReplyDelete
  2. Nyum2..ni buleh menyebabkan gumuks!!huhu (>_<)

    ReplyDelete
  3. Seram bila tengok kepekatan glukos dan ketinggian kalori di dalamnya. Kalau makan sekeping kena pergi lari 10 km untuk membakar kalorinya....

    ReplyDelete
  4. Perghhhh...lagi. Terkumpul ailio dlm mulut ni bila menengoknya. Hantu coklat dan sewaktu dengannya memang mcm ni.

    ReplyDelete
  5. macam sedap jer...kena buat sendiri. eh skang ni I mmg gila buat dessert pun, kalau bukan I yang pulun, papa nyer yang habiskan, kalau takder, tercari2. Macam dia yang peknen.

    ReplyDelete
  6. mmg sedap2 lah ni yer !

    ReplyDelete
  7. lebatnie lemak nie lyd...tp kalobg free sure tak cukup nie..hehe

    ReplyDelete
  8. Setakat melihatnya dah terasa kemanisannya di celah-celah gigi ...

    Ni nak tumpang cerita kat entri orang (macam tak biasa) dan nak keluar tajuk sikit...sikit aje...

    Kita cuma sempat jeling kat sidebar aje tajuk-tajuk entri kengkawan sebab sibuk sangat. Kita nampak awak punya tajuk dua kali berturut-turut pasal makanan terus kita terdetik buat dosa dalam hati - Eh, dia ni dah jadi isteri mithali ke asyik aje memasak untuk Mat Azghul....

    Rupa-rupanya.... kita dapat dosa kering aje mengumpat dalam hati :)

    ReplyDelete
  9. mak oooi sedapkerni...
    ehakakni lama dah tak mai siniker..
    banyak entri dah ketinggalanni...

    ReplyDelete

Post a Comment

Saper komen, dia best!

Popular posts from this blog

Bolehkah Wanita Hamil Menggunakan Minyak Panas Atau Minyak Angin?

Sejahteralah ke atas kamu.. Pernah sewaktu mengandungkan Luth dulu, aku minta minyak panas di klinik untuk sapu pada pinggang aku yang sakit kerana dah semakin sarat. Semasa aku ingin mengambil minyak tersebut di kaunter ubat, nurse yang bertugas tu pesan kepada aku, pompuan mengandung tak boleh pakai minyak panas terutamanya yang berwarna hijau. Takut nanti anak jadi hijau. Aku tak sure dia cakap betul-betul ke memain. Tapi muka dia serius dan katanya lagi, itu mak dia yang pesan. Aku dah take note la kat situ pasal minyak panas ni. Tapi pasal warna hijau tu, ada kena mengena ke? Heheh. Tak pernah pulak aku jumpa manusia berkulit hijau melainkan Incredible Hulk. Wanita mengandung memang selalu la akan rasa sakit-sakit pinggang, sakit tulang punggung, bisa-bisa kaki, rasa lenguh badan dan rasa tidak selesa pada perut mungkin sebab perut bergas atau kita biasa panggil angin. Itu sebahagian je aku bagi contoh penyakit yang ibu mengandung alami.  Biasanya bila rasa sakit

Panduan Memilih Buah Oren - Hanya Untuk Orang-orang Yang Belum Tahu

Sejahteralah ke atas kamu... Jika membeli buah oren sama ada untuk dibuat jus atau untuk dimakan begitu sahaja, pasti akan terasa berangin je seluruh badan apabila buah oren yg dibeli tersebut rasanya masam, betul tak? Ada orang kata oren Sunkist manis[*hanya sekadar memberi satu contoh]. Tapi kenapa kalau kita beli oren Sunkist, tak pernahnya nak manis. Kadang-kadang je manis, dan selalunya bapakkkk le masam. Why? Adakah salah Sunkist? Bagaimana nak tahu buah oren itu manis atau masam sebelum kita membayar harganya dan bawa pulang ke rumah dan makan kemudian terperanjat sampai bersimpul gigi sebab terlampau masam buah oren itu? Sebenarnya kalau nak pilih oren yang manis dan sedap dimakan, bukan dilihat pada jenama buah oren itu. Sunkist itu hanyalah jenama. Tapi yang membezakan tahap kemanisan buah oren adalah JENISnya. Tidak kiralah sama ada jenama buah oren itu Sunkist, Blue Field, King B, King Crown atau Tat Sing [eh, Tat Sing tu jenama selipor Jepun.], yang penting sila pastikan

Pasal Ayam Pun Nak Berkira

Sejahteralah ke atas kamu... Saya ni banyak kerenah. Ada benda-benda yang saya memang sangat berkira padahal benda tu benda remeh je. Contohnya kalau makan ayam goreng di KFC,  saya mesti akan request bahagian ayam ' wing ' dan 'rib ' kat kaunter KFC tu. Sebab part ayam yang saya suka hanya part dada dan ke atas je. Wing tu semua tau la adalah kepak ayam bukan kepak biri-biri . Rib plak saya tau ramai yang tak biasa guna perkataan rusuk tu. Saya ni, kalau dapat bahagian ayam yang saya tak suka, saya boleh badmood 44 hari. Sama jugak kalau makan kat restoren biasa. Kalau mula-mula saya nak makan ayam, tetiba tengok ketul-ketul ayam yang tinggal tu semua part yang daging lembik, saya sanggup tukar makan ikan. Saya tau ramai yang suka part pinggul ayam sebab dagingnya lembut dan rasa ayam lebih terasa kat bahagian situ. Bukan la takleh makan terus. Cuma kurang suka je. Yang penting ayam tetap ayam. Ye tak.  Korang jangan le kata saya berlagak + memilih + cerewet w