Iklan! Iklan! Sila Click!

16 April 2014

Sila Gunakan Akal

Sejahteralah ke atas kamu...

Aku ni online shopper separa tegar dulu dulu dulu dulu.. Tapi tengok jugak la apa benda yang aku nak beli tu. Aku dah estimate siap2 risiko yang bakal aku hadapi, seperti kerugian kalau kena tipu.

Kalau aku ada duit nam belas ghibu tige ghatus, aku tak beli online benda ni walaupun aku sangat-sangat terhegeh-hegeh perlukan benda ni. Huhu. Paling mahal aku pernah beli online ialah air purifier harga RM300++. 

*aku terlebih vitamin M [malas] dengan vitamin O [idea zero] serta vitamin S [terbuat-buat sibuk] plak sekarang ni. Blog ni pun melukut di tepi gantang je kat aku buat masa sekarang. Rindu nak baca kisah korang kat blog koram.

24 comments:

  1. fuh...
    boleh tahan harga,,
    servis pun boleh tahann.
    heheh..
    kenapa mesti postage..
    bz sgt mengalahkan PM sampai x sempat nk buat COD.

    ReplyDelete
    Replies
    1. identity dirahsiakan sbb tu takmo COD. Kalau brg betul2 sampai, alhamdulillah. Kot sampai karang mende lain, jgn sedih report pulis la ye.

      Delete
  2. Xperasan la apa yg dikotakkan kt gmbo tuh sbb baca pkai hp kikiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... comel je cikgu ni. yg dlm kotak tu dia kata 'delivery only'. Harga 16k, tapi hanya bleh delivery. Kang ada la sampai2 tgk lesung batu. Huhu.

      Delete
  3. hang paseipa duk pass vitamin kat cheq sekali huhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana jadi kalau cheq sorang ja yang terlebih vitamin. Biar lebih vitamin dalam snyuman jangan lebih vitamin dalam badan.. wah gituuu..

      Delete
  4. Weyyhh..jam semahal tuh ade orang beli online ker?

    ReplyDelete
  5. kalau boleh spend RM16K utk jam, maknanya org itu bukan pekerja..bukan tertakluk pada kitaran Rat Race...maka patutnya, punya byk masa lapang utk pergi main golf, dan termasuk, shopping2 cuci mata...jadi sangat tak logik nak gi beli jam 16K, just for delivery cam tu!

    ReplyDelete
  6. wuit..mmg tak berani la beli online benda mahal gini.

    saya pun sama..mcm takde idea nak tulis. tu yg tenggelam timbul. Kalau timbul pun ntah2 apa2 tulis.

    ReplyDelete
  7. limit beli online 3rat je..lebih pd tu mmg xberani...

    ReplyDelete
  8. meh2 datang blog SA banyak citer dah ni..hahahaha....

    ReplyDelete
  9. Sampai skrg nie kak Nurul memang takut lg nak beli brg secara online....takut kena tipu,biarlah org anggap akak nie kuno pun xpe....

    ReplyDelete
  10. wow...jangan kan 16k..yang harga 1000pun belum tentu nak beli melalui online ni.

    ReplyDelete
  11. kalau semahalnipun beli online memang pembeli online tegar punya... gilos... akakni kalau barang takderler suka sangat online sebab orang lama nak beli kena rasa dulu kena cuba dulu kot idak tak suka.. esp ngan badan yang kembang ni memang tak beliler kalau baju tentu tak muat.. sebab kalau beli dikedaipun nampak muat sekali gi fitting room alamak tak comel langsung pakai..oh NO kalau online shopping...

    ReplyDelete
  12. A'ah... Ada tgk jgk iklan ni. Gila mahal. Bayar installment kete pn dh jimat byk thn. Hoho... Plg mahal pernah beli x smp pn rm400. Beli hp br.

    ReplyDelete
  13. mahalnya. duit dalam akaun pun tak ada sebanyak itu.

    ReplyDelete
  14. Saya tak begitu yakin dengan jual beli online ni, sebab pernah order barang warna lain tapi dapat warna lain.... Kalau yg mahal2 lagilah tak yakin....

    ReplyDelete
  15. tak bli le
    ohhh..gitewww kesahnya.. cepat2 le hbs kn vitamin tu.hikhik

    ReplyDelete
  16. Mcm mna boleh iklan kan?
    Pengiklan pun kenalah tapis jgk kan..

    Gilo ko beli gmbr rego tu..

    ReplyDelete
  17. Shopaholic pun takkan beli gini mahal...baik masuk kedai beli handbag 18ribu USD gitu :)

    Ni sah nak menipu ke apa nih? Kalau accept PD cheque, ok gak... penjual dan pembeli dua-dua kaki tipu :)

    ReplyDelete
  18. mahal nk mampos kak... kalo semahal2 cm tu kalo xtepati masa gak xtau la kan.. hahaha

    ReplyDelete
  19. Mampu tengok jer lah. Tak mampu nak beli.

    ReplyDelete
  20. mahai gila..tobat tak mampu.klu mampu pun taobat tak hingin beli.huhu

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...