Iklan! Iklan! Sila Click!

24 January 2014

Sejuk Tak Beerti Salji

Sejahteralah ke atas kamu...

Ada dengar-dengar [baca-baca actually], Indonesia dilanda salji. Secara harfiahnya, [ada kaitan ke guna perkataan harfiah tu kat sini???!], jika Indonesia iaitu negara beriklim Khatulistiwa mengalami salji, bermakna itu bukanlah sesuatu yang normal. Salji sepatutnya hanya ada di negara 4 musim.
Untung la pokok pisang tu... Dapat rasa salji. Ehehe,.

Tetiba ada jiran blogger [akubahrain.com] buat entry yang bagitau berita pasal Indonesia turun salji tu hanyalah palsu. 

Walaupun aku tau, jika turunnya salji di Indonesia, beerti.... hari pembalasan semakin hampir, tapi harus aku mengaku kat sini yang aku kecewa. Sebab kalau Indonesia turun salji, tak mustahil Malaysia pun boleh turun salji. Dekat kan. Kata jiran kan. Kalau Malaysia turun salji, boleh la aku main salji, feeling macam Yoo Jin dalam Winter Sonata. Sambil naik beskal kejar mengejar dengan Jun Sang aku di bawah deretan pokok kat Jalan Gasing. Perghh.... Perghh... Bahagianya ku rasa.

Tapi kalau betul Malaysia nak turun salji, nak sehari je. Nak rasa je. Takmo le lama2 sampai air paip pun beku. Nanti syusyah la shaye nak mandi. Lagipun ramai org yg dok negara salji kata tak best sejuk2 sangat. I percaya itu. Huhu. Aku cuma nak rasa sekali je. Ala boleh la boleh la. Nak gi oversi, lambat lagi la. Kena tunggu nak tunaikan haji baru pegi.

Okay, semua tu tak mungkin berlaku[salji turun]. Jabatan Meteorologi pon dah keluarkan statement yang walaupun cuaca sejuk kat Malaysia, tapi salji takkan turun. Cess... Makan cendol je la balik karang.




7 comments:

  1. Hhehehe...teringat yg artikel ckp kutub beralih thn 2015 kot, dimana m'sia mungkin jd kutub jgk ...hehe...sejauh mana btul tuh...wallahua'lam...nak rs salji sembur ais kisar cendol tuh blh kot..huahuahua

    ReplyDelete
  2. skrg pun dah sejuk..siang gini pun air sejuk je. padahal matahari elok je memancar kat luar tu. Mmg luar biasa. Dan..kalau ada salji, best jugak boleh merasa kan? Segalanya mungkin dgn kuasa Allah.

    ReplyDelete
  3. Best gak klo msia turun salji. Dpt gak merasa main salji khenn. Tapi memang tereasa kesejukannya. Anak bujang saya tu pon tak tahan nak mandi pagi. Sejuk sgt katanya.

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum lyd...tu la betul ke salji akan turun dahulu di kelantan n trengganu tu...hanya Allah saja yang Maha Mengetahuinya...:)

    ReplyDelete
  5. Boleh bt abc weyhh..hahaha..tp mcm mustahil je kan...

    ReplyDelete
  6. hanya Allah Yang Maha Mengetahui segalanya.
    jom pekena cendol sesama, nak. :-)

    ReplyDelete
  7. ada terbaca gak psl ni ari tuh. siap ada org kata kat kelantan pun turun salji gak.

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...