Iklan! Iklan! Sila Click!

30 January 2014

3D Hands & Feet Print [Casting]

Sejahteralah ke atas kamu....

Tengok promotion kat Groupon. Ada offer untuk 3D Baby Hands & Feet Casting Kit. Harganya tanpa frame, hanya RM38. Bersama frame pula RM68. Free delivery. 



Tapi tak penting pon, cuma rasa seronok nak buat kerja-kerja ala-ala 'art attack' macam ni. Bagi yang tak faham apa kegunaan dan fungsi 3D casting ni, biarlah aku bagitau. Fungsinya hanya sebagai nak buat kenangan je. Kan comel je tangan masa baby, pastu kita abadikan dalam bentuk sebenar. 

Mungkin aku tak beli offer kat Groupon ni. Kalau aku nak buat pun aku hanya akan pergi kedai hardware, beli serbuk plaster yang macam org buat plaster simen tu, then beli plasticine je. Untuk warna mungkin aku boleh beli spray metallic je kat kedai hardware jugak. Kan senang. Boleh dapat harga lagi murah rasanya. 

Kalau nak tengok tutorial untuk buat benda ni, boleh tengok di sini.

 

5 comments:

  1. Buat sendiri lagi jimat kot. Tapi tgk pada kerajinan lah...hehe..

    ReplyDelete
  2. Silahkan singgah di WEB kita kakak :-)
    buat anak-anak kakak yang mau belajar

    https://play.google.com/store/apps/developer?id=Kastari+Sentra+Media.+PT

    ReplyDelete
  3. Masa anak2 saya masih kecil dulu, benda2 ni tak wujud di pasaran. Dunia semakin maju, pasaran semakin ke tahap global, manusia semakin kreatif dan ibu bapa semakin tertekan untuk mengejar arus kemajuan....

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...