Iklan! Iklan! Sila Click!

17 October 2013

Gambar Lembu Disembelih Sempena Hari Raya Qurban Jangan Tengok Kalau Takut Darah.

Sejahteralah ke atas kamu.

Raya haji ni, aku tak balik kampung. Mat Azghul tak dapat cuti. Ini adalah upacara penyembelihan lembu sempena ibadat korban, qurban, qorban, kurban di flat aku tinggal sekarang.















Tanah kubur

Budak tak mandi.



20 comments:

  1. Cayalah luluit tak takut tengok lembu disembelih..hehe siap tata lagi tuh..mama nyer yg takut sket tak?hehheh..lyd yg lubang kubur tuh buat tanam kepala lembu yer..tak pernah terperasan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Luluit tak efek apa2 pun tgk lembu kena sembelih. Dia sibuk pandang kawan yg sama2 kat rumah pengasuh dia. Hello, mama dia ni berani tau... Gambar tu semua mama yg snap. Papa dukung Luth je. Hahaha... Saya pun baru je tau pasal lubang yg tanam kepala lembu tu. Ini first time saya tgk upacara ibadah korban.

      Delete
  2. best la ada jugak keramaian kat flat situ, flat sini nan hado, masjid ada tapi tak dapat kopun, tak dapat daging la, yg gambar budak tak mandi tu.. comel sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini pun pestime saya libatkan diri sbb tahun ni tak balik kg. Kalo balik kmpung lagi la tak join sbb buat kat masjid. Lembu korban ni pun ada pihak UMNO yg sumbangkan, kalo tidak nan hado jugek.

      Delete
  3. Kat flat umah kita tahun ni x de buat korban seperti tahun2 lepas.. gamaknya xde sponsor kot.. luth berani tul tengok org sembelih lembu yer, saya takot nak tengok, dok jauh2 je sbb takot. HEHEHEHEHE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia bukan kesah pun dgn lembu tu. Hahah. Saya yg amik gmbr ni rasa seriau gak sbb darah tu mmg merah yg pekat. Tapi anggap je takde apa2. Mat Azghul siap pesan, baik2 kang pengsan tgk darah. Heheh.

      Delete
  4. Haiiiii..Cakkk!!
    done follow sini no. 782
    sudilah kiranya follow me back yea..
    he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

    http://tengkubutang.blogspot.com/

    dan my 2nd blog
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. salam aidiladha lyd..

    lya x takut ;-)
    heheh... sbb dah biasa pon..siap join sekali...
    semoga ibadah korban kt diterimaNya..amin

    eyh..awk snap semua pic ni ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lya lagi hebat nampaknya. Saya baru first time ni. InsyaAllah semoga diterima oleh Allah.

      Ha ah semua saya snap. Nape Lya? Cantik eh? Hahahah.

      Delete
  6. Cepat2 scroll down. Wah...beraninya luth & mama tgk lembu kena korban.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala... kena tgk ni fiza. nape scroll down laju2. Hehehe... Luth mesti berani ikut mama dia.

      Delete
  7. cantik gambo ko snap..loya terus tekak aku tengok merah2 tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekasih puji. Tengok kemre la bro. Ni Sony hokey. Heheheh... Ko ni alergi tgk darah ke?

      Delete
  8. dah besar luth..dah nampak wajah kacak nya itu..hehe..

    ReplyDelete
  9. I tak baca, sorry terus skroll ke bawah sambil satu tangan tutup screen hahaha. I tak kisah darah, serius (tiap2 bulan pun berdarah) tapi I ta k leh tengok sesi penyembelihan kang I tak makan kang.

    Btw JJ was next to me duk tunjuk2 tangan dia, baru I pasan dia tiru coverphoto ur blog ni hehehe. Sambil cakap "fing fing", fingers kot.

    ReplyDelete
  10. Ksian bila tengok muka lembu gitu, sayu je.. tapi takpa besar pengorbanannya :D

    ReplyDelete
  11. salam aidil adha.. sian pula nengok lembu tu.merah betoi darahnya

    ps:ntah bila janji ciksu dpt ditunaikan.. hihi.
    sat lagi koi 430 nak balik umh mil pula kat kole kangsor.. huhu

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...