Iklan! Iklan! Sila Click!

23 September 2013

Kalau Dah Namanya Stoner

Sejahteralah ke atas kamu...

Aku ada seorang kawan namanya Muthu. Dia juga berkawan namanya ah seng. Kami berkawan baik sama sedarjah, belajar bersama main bersama. Ooo...ooo..ooo.. 3 sekawan. Harry. Dia ni kawan kepada husband aku jugak. Dah sekampung kan. Mesti la besfren-besfren gitew. Masa balik kampung baru-baru ni, aku lepak kat buaian depan pagar rumah abah aku. Dengan Luth dan mat azghul sekali. 

Tetiba nampak Harry lalu dengan motosikal. Bila nampak kiterang, dia datang kat kiterang. Pastu kami sembang2 la, tanya khabar. Harry, katanya dia hanya tinggal di kampung, jaga mak dia. Pastu tak kerja, tak buat apa-apa. Aku hanya menyampuk sikit-sikit je bila Harry berborok dengan Mat Azghul, sebab aku lagi prefer layan si cekomei main sembur-sembur air liur.

Mat Azghul bagi suggestion kat Harry, suh dia amik kursus belajar baiki henfon. Free. Dapat elaun lagi. Harry macam berminat je. Dia tanya cemana nak apply apa semua, kat mana bla..bla..bla. Mat Azghul pun dengan tulus ikhlas explain ke dia, cemana kursus tu. Rasa hepi la kan kalo dapat tolong kawan-kawan yang memerlukan. Lepas dah habis explain tu semua, Harry kata, "Itu la... aku rasa aku nak jadi pemain bola la. Tapi aku tak tau lagi nak main untuk negeri mana".... Hahahahaha.... Menyirap je Mat Azghul. Terus dia dapat detect yang Harry tengah stone masa tu. Ko memang 'doktor' la Harry. Umur dah 33 tahun, ko ingat kelab mana nak amik ko main? Dah la main bola tak reti. Pastu bleh dia kata, takpe, aku bleh belajar nak dapatkan skill tu balik dan nak kuatkan stamina. Pui.

51 comments:

  1. Eh semalam kita tengok Batman Begin, ada orang tu kan nama dia Raz az ghul ker apa dah.. terus tingat laki awak. muahahhaa eh I tak stone masa tonton cerita tu.

    Cakap ngan stoner mmg lagu tu, kadang2 best la layan. Jangan nnt Bundle jadi lagu tu dah muahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Femes gak nak mat azghul. Skrg nk panggil dia mat yo. Then i will be bini mat yo. Hahaha.

      Bundle ex stoner. Sowi bundle.

      Delete
  2. kalau dapat rakam cakap2 dia semasa stone tu, memang best....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku tak tau plak dia tgh stone masa tu. Kalo tak aku dah layan dia merapu dan record.

      Delete
  3. haha.. kemain bercerita panjang lebar..skaliiiiiiii............
    adoiyaaaa

    ReplyDelete
  4. kikiki....takpe. cakap ke mat azghul...bukan dia sorang je alami menda macam...dah jd masalah global.

    ReplyDelete
  5. Tgh stone tu apa?
    Tp mmg geram je, kita sikit punya baik explain kat dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stone tu khayal ujie. Sebab tu dia tak relate dgn apa yg kami citer.

      Delete
    2. Keh3...apsal la den tak tau..tapi boleh agak.

      Delete
  6. orang macam tu...kita sibuk cerita pasal matahari tapi dia nampak bulan dan bintang. maapkan jelah..diluar kawalan masa tu. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat le dh tua. Kalo remaja lg mmg nk kena lepuk dh tu takde maaf2 punye.

      Delete
  7. Replies
    1. Eja dia cam biasa je, tapi aku yg tukar jadi ejaan omputish.

      Delete
  8. Replies
    1. Harry tu nama sebenar cuma ejaan je lain. Keke.

      Delete
  9. Orang tengah stone bukan pikir sangat apa yg keluar dari mulutnya, bagi mereka yg penting bila org cakap kena beri respos sama ada ia relevan atau tak itu soal nombor 100...

    ReplyDelete
  10. hahaha tinggi cita2 dia tu kak?xpe mungkin dia rasa dia masih muda.. belia remaja gitu kikiki :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la pasal. Org nk jadi footballer kena start dari muda. Ni dah nak masuk asar dah umur dia tu.

      Delete
  11. Replies
    1. Mcm2 kisah masyarakat ni mk. Gitu la gayamya.

      Delete
  12. Haha kita crita bab lain dia crita bab lain plak . Hehe

    ReplyDelete
  13. adeh......punya tinggi cita-cita..nak jadi player football...entah hajat nak ganti tempat mat yo sekali...hehehehe


    kak, kak pergi majlis alumni PSDC 26 Okt 2013 nanti ke?

    ReplyDelete
  14. adeh......punya tinggi cita-cita..nak jadi player football...entah hajat nak ganti tempat mat yo sekali...hehehehe


    kak, kak pergi majlis alumni PSDC 26 Okt 2013 nanti ke?

    oh tersilap, yang nama dad kat atas tadi ema punya komen kak..... inilah puncanya kalau ada yg tak logout google profile...hehehehe

    ReplyDelete
  15. Replies
    1. Dad tu id ery ke? Akak tak pegi la alumni tu. Sbb baru je balik kuantan minggu lepas. E,a pegi ke?

      Delete
  16. Alamak, kesiannya, orang bg suggestion boleh plak dia nak jadi lain..sabo jelah..macam tak btol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg tak betul la waktu tu sbb bawah pengaruh dadah kan.

      Delete
  17. hehehe niat tu dah bagus nak bantu kawan, len pulak jadinyer yer

    ReplyDelete
  18. Nampak sangat dia xfokus dengan apa yg kita cakap.. tetiba ckp psl bola plak.. adoila :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia bukan tak fokus tu mj. Tapi sbb tgh khayal.

      Delete
  19. Hihihi....lain yg di cakap lain yg di tangkap ya..hok aloh.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia bukan sedar perbualan tu awk. Ntah khayal ke mana dah tu.

      Delete
  20. Replies
    1. Mungkin jgk kot. Topik tu terlalu berat utk otak dia digest kot.

      Delete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...