Iklan! Iklan! Sila Click!

01 July 2013

Aksi Luth

Sejahteralah ke atas kamu...

Aku memang takde idea nak update blog. Jadik aku letak gambar Luth je la. Harap2 korang terhibur jugaklah tengok gambar anak aku ni.

Duduk le situ sorang sambil tengok mama makan. Biasanya kalo aku lapar, aku tinggal je depan tv tengok channel BBTV, aku makan tapi dekat2 dgn dia la. Sama le kalo aku nak mandi atau nak solat.

Tersenyum gemuk. Ramai orang kata muka dia sebijik muka aku. Aku pun rasa ada kebenarannya. Kadang2 aku tengok mcm muka arwah mak aku pun ada.

Enough mama, enough! Don't take my pic anymore. *muka aku kalo aku nangis cenggini le.*. Luth ni jarang sangat menangis. Kalo dia lapar pun dia nangis macam berlakon je. Dia hanya betul2 nangis kalau dia mengigau. Nangis sampai tersedu-sedan dan sampai tak dengar suara hanya mulut je nganga [kerang].

Mama Junior. Kalau naik keta, dia ada motion sickness. Hehehe... Mabuk kenderaan. Kalo aku susukan dia dalam keta, mesti dia muntah habis smeua susu keluar.
Kalo mulut cenggini maknanya dia tengah berkicau bercakap bahasa planet Zargus dgn mama.  Dia ni ko cuba la start bercakap atau cerita apa2 kat dia. Mesti dia akan berborak dengan korang sampai bersembur-sembur air liur.


These fingers are delicious mama. Budak baru belajar buka mittens. Lepas sumbat semua jari dalam mulut pastu selet air liur bersepai dia kat muka mama.

31 comments:

  1. Luth dgn pelbagai aksi...sume pun comel je tengok.
    lyd kena print out gambo2 ni. Siap caption..utk kenangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada plan jugak nak print kat photobook. Cuma nak tunggu gmbr banyak skit baru beli fotobook.

      Delete
  2. assalam.. sihat ke mama?
    yang ni yg best... gambar luth buat saya tersenyum.. seronok kali ni banyak gambar luth.. :) setiap detik semua kenangan bagi kita.. :)
    skrg luth dah kena bersedia utk jadi model mama bila2 masa saja.. :) hehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam/.. Sihat alhamdulillah. Mmg bila tgk gmbr baby buat kita senyum kan? Mcm saya tgk gmbr fiyya, mesti akan teringat kat luth. Luth lepas ni mesti terpaksa layan mama dia amik gmbr dia. Harap2 dia bersabo la hendaknya. Haha.

      Delete
  3. Tomeinya luth. Sedap yer jari tu ☺☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalo pakai sarung tangan, habis basah masam sarung tangan.

      Delete
  4. Muka ada sikit macam Mickey YooChun my fav korean actor, hahahaha hensem ni Luth ni. Orang kata anak lelaki ikut muka mak, elok sangat. Ala.... orang kan suka berkata2 hehehe.

    I rasa.. Luth ni jenis lasak jer gayanya, nampak macam "ringan"". JJ masa kecik pun jarang menangis, diam2 merata alam dia golek sorang2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I dah google si Micky tu. Ada la jugak skit2 part mata. Luth tak la ngape ntah mata sepet.

      I rasa pon.... kalau dia ikut papa dia... huhu.... i mesti la akan sentiasa cemas sbb menurut cerita neneknya, papanya sgt la nakal sewaktu kecil. JJ mmg seorang yg ceria sampai skrg.

      Delete
    2. Papa dia jer ker yang nakal? Mama dia tak ek? Anak lelaki kena nakal2 sikit, baru la hero, walau mama dup dap dup dap tak senang duduk hahaha.

      Delete
  5. gmbr yang kedua last tu comey... muka wat stock mengorat

    :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... boleh buat gadis2 heart-melting ke?

      Delete
  6. assalamualaikum lyd....alahai dah besar nyer die comel...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam... Muka dia dah makin jelas bila dah besar ni. Dulu tak nampak lagi rupa sape.

      Delete
  7. Alololo...comelnya dia..Kejap jerk da nmpk besar Luth.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah, kejap je dah nampak besar. Dia ni panjang.

      Delete
  8. mama atau ayahnya masa kecik mabuk keta ju7gak kot..maisara pun mavbuk keta..dari kecik sampai sekarang..sebab ayah dia dulu macam tu..

    ensem ni besor nanti..:)

    ReplyDelete
  9. Ya Allah kenapalah anak akak ni comel sgt...geram.. (n__n)

    ReplyDelete
  10. Ololololo....comelnya awak! Suke bab mulut becok tu. Hewheheheh...

    ReplyDelete
  11. hehehe grem tgk, makin comel lah luth ni

    ReplyDelete
  12. Salam, sy follow blog sis n sis follow blog sy yer...jemput masuk ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com untuk mendapatkan harga istimewa untuk produk Shaklee. TQ for your support.

    ReplyDelete
  13. olololo comel2nya... geram 'AKak' Ahlam tgok luth... hehehe

    ReplyDelete
  14. sedapnya jari tue hehehehe..handsome boy besar nti nie

    ReplyDelete
  15. Dah besar baby Luth.. comel dan sejuk je memandang :D

    ReplyDelete
  16. simpan smua pic ni buat kenangan
    suka sgt borak2 dgn bb
    boleh release tension

    ReplyDelete
  17. comeynyer luth.. bebi lady br je belajar berkicau.. hihihi

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...